Mennyit alszotok 4-6 honapos babatok mellett? Van, aki meg mindig nem tudja kialudni magat? A tobbi lentebb.
Köszönöm, hogy mellém álltál.
Örülök, hogy azért vannak olyanok is, akik nem a legújabb divat szerint nevelik a babájukat, hanem a baba érdekeit nézik és érzésből nevelnek.
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?:) Szerinted nem a baba érdekeit, szerintem (és sok más ember, köztük gyermekpszihológusok szerint) meg pontosan a baba érdekeit szolgálja az együttalvás. De ez egy másik téma.
Ha provokálni akartál volna (az 55% talán nem véletlen), akkor nem sikerült.
(Csak zárójelben, az, hogy valaki a babájával alszik nem a legújabb divat, mindig is létezett ez, sőt!)
Nem provokálni akartalak. Szó sincs róla!
Csak ahogy írtad szerinted az együtt alvás a baba érdekeit szolgálja.... igen, valóban szolgálhatja az érdekeit abban az esetben, ha alszik, de nálatok NEM ALSZIK! A baba érdekét az alvás szolgálná.... próbálod megadni neki, ami szerinted a legjobb, de észre kell venni, ha valami nem működik.
Írtad, hogy próbáltátok már külön az sem működött... de azzal indokoltad, hogy számodra fárasztó és a férjed számára is fárasztó és ezért maradt az együtt alvás. (plusz mivel így nőttél fel, számodra ez a természetes). Csak tudod ez az egész nem arról szól, hogy neked mi a jó, hanem arról, hogy a babának mi az. Lehet, hogy nem jött be a bölcsőben alvás, de amint látod az együtt alvás sem működik. Kell keresni valami alternatívát, valami megoldást, hogy tudjon aludni az a baba. Hiszen alva fejlődik! Ha állandóan megszakad az alvása nem jó! Nem azt mondom, hogy rakd külön szobába, ahogy én csinálom, csak azt próbálom mondani, hogy keress más megoldást.
Nem azért írogatok, mert veszekedni szeretnék, hanem azért, hogy hátha így tudok segíteni a babán. Rajtad nem kell, de rajta igen.
Nem szeretnék belefolyni a vitátokba,csak elmesélem,nálunk hogy volt ez/egyébként legelső vagyok,aki itt írt Neked/
1 gyerek:velem aludt,úgy megszokta,évekig nem tudtam a saját ágyába áttenni,én közben egyedül maradtam vele,ezért nem zavart,de mikor újra férjhez mentem már gáz volt......Nagy zokogás,műsorok....már 11 éves,még néha most is van nehéz elalvás...
2 gyerek:tudatosan ,újszülött korától külön ágy,de velünk egy szoba,alszik,ha fel-fel is sír,cumi vissza és alvás 10 órán át min.
Mi pihenünk,ő is,annyira megszokta/7 hós/hogy nálunk nem alszik el.
Emlékszem a cirkuszokra a naggyal,alvás az oviban,bölcsiben,a nagyszülőknél.....hát én biztos,hogy soha nem rontanám el mégegyszer!De ez csak az én tapasztalatom,jó szándékkal osztottam meg veled,nem bántásból,de tudom,hogy minden gyerek más,mást igényel,de hajlamosak vagyunk csak a jelenben gondolkozni,nem látunk előre.Sajnos problémák az alvással később is lesznek,aztán több gyerek,hát ezt is érdemes végiggondolni.A nagyot egyre hosszabban altattam,volt már 1 óra is,a kicsit sosem,megtanítottam egyedül,össze sem tudnám hasonlítani a kettőt,mekkora óriási különbség.Szóval az én tapasztalatom,érdemes rászoktatni őket a külön ágyra,egyedül elalvásra,ez hatalmas segítség lesz neked később-én megtapasztaltam!Ettől még én is imádom a gyerekeimet,a pici nappal 5*szopizik,ha nyűgös felveszem,simogatom,szeretgetem,ha nehezen alszik el,mert ilyen is van,simogatom a hátát,megpuszilgatom,megnyugtatom.De az éjszakai pihentető alvásra mindenkinek szűksége van,hogy a nappalokban a legjobb formánkat tudjuk hozni és azt átadni a babánknak is.
Én sem akarok veszekedni, csak próbálom az álláspontomat elmagyarázni, de úgy látszik nem érted:) Én értem, hogy más alternatíva után kellene? nézni, de ebben az esetben aligha lenne. Nálunk pontosan az szolgálja a baba érdekeit, ha együttalszunk. Mivel, a baba alvása nincs megszakadva, mivel akkor szokott jelezni, amikor még nincs teljesen felébredve, akkor odaadom a cicit és vagy eszik, vagy visszaalszik azonnal. Nem sír, nagyon nyugodt baba nappal, tehát ebből lehet arra következtetni, hogy neki elég az alvás és nincs ebből gond. Tudod, csak a családban van kettő gyerekorvos, egy pszihológus (orvos végzettségű, nem bölcsész), mi is eljárunk rendszeresen magán gyerekorvoshoz és egy másik jár hozzánk házhoz. Senki egy szóval nem mondta még, hogy ez a babának rossz lenne, sőt, azt mondják, mikor ránéznek a vidám, mosolygós babára, hogy bárcsak minden családban ez lenne, hogy az anyuka ennyit foglalkozik a babával, ami 100%-ig meglátszik. Nem kérkedni akarok, egyáltalán nem, csak már múszáj megvédenem magam, ha valaki azt mondja, hogy nem a gyerek érdekeit nézem. Ennyi szakember tanácsát, mint én, szerintem ritkán kérik ki az anyukák, arról nem beszélve mennyi szakirodalmat olvastam és olvasok minden nap. Mert én is elsősorban a gyerekem érdekeit nézem, ezért döntöttem így. És mellesleg azt megint hangsúlyoznám, hogy jót tesz a tejtermelésnek a több szopizás. Van, hogy keveset szopizik és inkább cumizik pár pillanatig, de van, hogy eszik. Amikor átaludta az éjszakát mellettem, akkor reggelre üres, száraz pelussal ébredt, most meg tele van. Ebben a nagy melegben (bár légkondizok előtte, de közben nem és akkor is meleg van) ez egy külön jó dolog, hogy néha felébred picit inni. Amúgy, ez most jutott eszembe, lehet csak ezért kel ennyit az utóbbi időben, mert meleg van.
Visszatérve a másik megoldásra. Mi is lenne, ha nem velünk egy szobában aludna, csak az, hogy külön szoba. Nos, elég nagy a házunk, így egy teljes külön emeleten van a hálónk és egy másikon a babaszoba. Nálunk csak bébiőrrel működne, de még azzal sem merném otthagyni, ne haragudj, ez van. Még pici és igényli, hogy velem legyen, meg sem hallanám, mi történik a babaszobában. Hangsúlyoznám, hogy anno anyukám velünk aludt egy ágyban, a mi érdekeinket nézte és saját példámon látom, hogy mennyire igaza volt. Mint írtam, boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus gyerekkorunk volt és tökéletes a kapcsolat az anyukánkkal, mondhatni, a legjobb barátnőnk.
Az meg, hogy már jó ideje föl-fölébred a baba, most nála ilyen időszak van, elmúlik, ráadásul ez nem neki rossz, mert föl sem ébred igazából, egyből visszaalszik vagy, ha eszik, akkor álmában eszik, nekem megterhelő, de túl leszek rajta, van segítségem szerencsére. És, ahogy olvasom itt is például, nem vagyok egyedül, aki a babájával alszik és nem csak az én babám ébred éjszaka enni kérni vagy csak cumizni pár pillanatig. Neki így jó, megnyugtató, stb. Tényleg, nem kell azt mondani, hogy nem a baba érdekeit nézem, hidd el, én kizárólag csak a baba érdekeit nézem elsősorban. Egyébként tény és való, hogy minden baba más. Az enyémet még a babakocsiban is vissza kell ringatni, mert fel-felébred. Ilyen és kész és ez nem baj, szívesen teszem a dolgomat.
Amúgy nem vagyok depis sem semmi ilyesmi, rendszeresen eljárunk ide-oda, vagy én egyedül valahova beülni vagy vásárolgatni, csak ez az egy dolog picit fárasztó, hogy nem tudom kialudni magam, de erre nincs jó praktika, ha a gyerek érdekeit akarom nézni, bizony bele kell törődni és amikor van segítség, akkor gyorsan szunyálni pár órát.
Teljesen két külön véleményen vagyunk és nem fogunk egyetérteni, de gondolom, erre már rájöttél.
Most megnyugtattál!
Örülök, hogy kiegyensúlyozott a baba. Így is kell lennie.
Persze, hogy sosem fogunk egyet érteni, ami nem is baj, hiszen mindannyian mások vagyunk. Még szerencse, gondolj bele, hogy milyen lenne, ha mindenki mindent ugyan úgy csinálna a Földön. Lehet, már robotok lennénk, önálló vélemény nélkül.
Én is csak hasonlókat mondhatok el magunkról, nem részletezem.Viszont a mi példánk pont arra jó, hogy két teljesen különböző módszerrel is el lehet érni szinte ugyan azt az eredményt. Bár itt hozzá teszem, hogy nálunk fel sem ébred éjjel a baba, még csak inni sem.
Szóval ebből is látszik, hogy működhet így is, úgy is.... aztán, hogy melyik módszer lesz a sikeresebb nem tudni, azt csak az idő fogja megmondani.
Tényleg minden jót kívánok Nektek!
A kerdesem elsosorban az volt, mennyit alszik mas babaja es mennyit tud mellette aludni az illeto es, hogy birja. Benne van a kerdesben:) Az csak mellekes, hogy panaszkodtam:) Igen, ahogy olvasom erdekesre sikeredett, kicsit felhuztam magam rajta (a kialvatlan ejszakak nyoma:)). Talan nem volt egyertelmu, hogy arra voltam kivancsi, masok, hogy birjak es meddig volt ez. Bar a legtobb hozzaszolo arra valaszolt, amite kivancsi voltam.
Meg amin felhuztam magam egy olyan tema, amin mindig is vitatkoztak az anyukak, melyik a jobb altatasi modszer es hogy kell-e a babaval aludni. Nem lesz egyetertes:)
Kedves vita partner, nektek is minden jot!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!