Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Állandóan fel van puffadva a...

Állandóan fel van puffadva a hasam. Milyen betegségekre utal? Esetleg ételallergia lenne?

Figyelt kérdés

A problémám már hosszú ideje fennáll ami a következő: ha eszek bármilyen ételt! vagy iszok egyből érzem, hogy puffad felfele a hasam. Már pár falat ételtől is puffad a hasam. Nagyon kellemetlen feszítő érzés és egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy mitől lehet ez. De így már enni sem merek. Egyébként vékony testalkatú vagyok. A bőröm is nagyon csúnya pattanásos szerintem ennek is köze van a puffadt hasamhoz. Az emésztésem nagyon rossz, pedig oda szoktam figyelni arra, hogy miket eszem.

Szoktam méregtelenítő kúrákat is csinálni, de az sem segít. Szedek haspuffadás elleni gyógyszereket is, azok sem válnak be. Már nem tudom mit kéne tennem, de ez egyre csak rosszabb.

Ételallergia lenne vagy mi?

Kérlek írjatok, hogy ti mit javasoltok nekem! Mert ez így szörnyű!

Köszönöm!

2012. ápr. 17. 23:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
gluténérzékenységre gondoltál már? az is okozhat hasonló tüneteket.
2012. ápr. 17. 23:27
 2/12 A kérdező kommentje:
Elképzelhető dolognak tartom (mert utánaolvastam és a tünetek passzolnak rám sajnos), de az nagyon durva lenne. Hol lehet ezt kivizsgáltatni, hogy van-e gluténérzékenységem?
2012. ápr. 17. 23:33
 3/12 anonim ***** válasza:

van neten rendelhető gyorsteszt:

[link]

de ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor háziorvoshoz kell elmenni és ő majd beutal a gasztroenterológiára. ott csinálnak egy szerológiai tesztet (vérvizsgálat) és abból meg tudják állapítani. sajnos a barátomnak is ez van, kezdetben nagyon nehezen tartotta a diétát, de már hozzászokott és azóta sokkal jobb a helyzet, már szívesen eszik.

2012. ápr. 17. 23:43
 4/12 A kérdező kommentje:

Mindenképp fogok az orvostól beutalót kérni a gasztroenterológushoz. Ezt a tesztet kicsit drágának találom, szóval inkább a szakemberre bízom. Köszönöm, hogy írtál, sokat segítettél.

De még többiek is írhatnak nyugodtan!

2012. ápr. 18. 14:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Még annyi kérdésem lenne hozzád, hogy a barátodnak mik voltak a tünetei? És ez a lisztérzékenység elmúlik egy idő után (a diéta betartásával) vagy örökké megmarad?
2012. ápr. 18. 14:10
 6/12 anonim ***** válasza:

nem múlik el sajnos, ha egyszer kialakult, akkor mindig megmarad az intolerancia, olyan mint a cukorbetegség. de diétával jól karban lehet tartani. a barátom is nagyon sokszor puffadt, sokszor ment a hasa, hányinger is előfordult. sokszor volt kimerült és gyenge, elég vékony is egyébként. mióta diétán van, visszahízta a leadott öt kilóját, most megint egészségesen néz ki :)

ahogy írtam, kezdetben nagyon rossz volt neki, de igyekeztem olyanokat főzni, ami még belefért a diétába, de mégis finom volt. ha véletlenül kiderül, hogy lisztérzékeny vagy, akkor érdemes egy ilyen szakácskönyvet beszerezned, mert sokat könnyít a dolgon, ha tudod, hogy nem ehetsz ugyan mindent, de amit ehetsz, azt finoman is el lehet készíteni.

2012. ápr. 18. 21:06
 7/12 A kérdező kommentje:

Értem. Ha tényleg ez lenne a bajom, akkor beszerzek egy olyan szakácskönyvet. De nem szeretnék fogyni így is elég vékony vagyok (még 50 kiló sem vagyok :-( ) pedig a magasságom megvan hozzá.

Köszönöm még egyszer, hogy írtál. :-)

2012. ápr. 18. 22:06
 8/12 anonim válasza:
szia! Hogy vagy ? Kiderült már vmi?
2012. ápr. 21. 22:54
 9/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon aranyos vagy, hogy így érdeklődsz, jó érzés. :-) Még sajnos nem, de amint kiderül, írok. ;-) De május 21-re van időpontom az orvoshoz. Illetve én egy candida vizsgálatot is csináltatok, annak az eredménye 1héten belül kiderül (jövőhétre meg is tudom).

2012. ápr. 23. 14:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Képzeld, kiderült, hogy mi a problémám. Candidám van... azért ez mégis csak jobb, mint a lisztérzékenység. Kapok rá antibiotikumot, meg betartom a candida diétát és pár hónap múlva rendbe is jövök. (remélem)
2012. ápr. 27. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!