Most akkor mégis mit sportoljak!?
Gerincferdülésem van, kicsit látszik is hogy az egyik vállam lejjebb van, mint a másik. Sajnos amiatt hogy nem tudtam mozogni rendszeresen, van rajtam pár kiló plussz és nemigazán fejlettek az izmaim. Nos most úgy gondoltam hogy változtatok: hátizomerősítő gyakorlatokat végzek, úszni járok, és hogy leadjam a súlyfelesleget ma voltam másodjára futni. Viszont hogy hazajöttem rá egy negyed órára úgy begörcsölt a hátam hogy a kezemet alig tudtam felemelni (a lapockám fájt nagyon). Most kezd egy kicsit jobb lenni, ezért is tudom begépelni ezt a kérdést.
Még fiatal vagyok, nem akarom elhagyni magam. Mit csináljak???? A futást ezek szerint abba kell hagynom :( Van rá lehetőségem hogy jó alakom legyen valaha?
Elöször menj el az ortopéd orvoshoz, töle kérj tanácsokat. AKinek gerincferdülése van, annak sem árt a futás, igazán nem valószinü, hogy az okozta a görcsöt, inkább valami idegbecsipödés.
De nem kell futni, ugyannyira hatásos - és sokkal kevésbé megterhelö az izületekre, ha gyorsan gyalogolsz, de legalább egy órát egyfolytában. A gyors alatt azt kell érteni, hogy annyira tempósan menj, hogy éppen csak még tudj beszélni közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!