Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Pszihés alapú álmatlanság? Mi...

Pszihés alapú álmatlanság? Mi a teendő?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. Anyukámmal élek együtt egy két szobás lakásban. a nagy szobában alszik anya ahol csak a kanapé van, egy szekrény meg egy hűtő. az én szobámon nincsen ajtó. minden fény bejön hozzám és én CSAK akkor tudok elaludni ha hallom ahogy anya nyomkodja a billentyűzetet és fel van kapcsolva a villany. Egyszerűen nem tudok egy percet se aludni akkor ha anya is alszik velem egy ütemben. Mert akkor már se fény se zaj. nem tudom miért, talán félek, viszont amikor anyuval alszok lekapcsolt villannyal akkor olyan gyorsan el tudok aludni. mit tegyek? nem iszom energia italt, nem kávézók, semmi olyat nem csinálok amivel sok lenne az energiám .. mit tegyeeek ?? :((((
2012. márc. 20. 09:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem első körben próbáld meg letisztázni magadban, hogy mitől félsz, miért vagy nyugtalan, ha nem ég a villany és anyukád is alszik már? Valószínű, hogy van benned egy szorongás, hisz ahogy írtad, ha anyukáddal együtt alszol akkor nincs gond.

Esetleg még tudom ajánlani a gyógynövényes nyugtatókat, altatókat. Ezekhez nem lehet hozzászokni, teljesen ártalmatlanok, legalábbis ahogy én tudom. Nekem is kamaszkoromban ajánlotta a háziorvosom a HOVA nevű tablettát, hogy el tudjak aludni esténként és ne idegeskedjek elalvás előtt.

2012. márc. 20. 10:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Én is sokat merengtem azon hogy mitől félek, imádom a horror filmeket sose voltam ijedős mindent úgy néztem hogy meg se rebbentem nem is takartam el a szemem közben. egyetlen film maradt meg bennem a Kör című filmben Samara, titkon mindig őt láttam a sarokban, a sötétben. De ez már olyan régen volt lehet hogy magamról már tudom hogy nem félek, de ez így megmaradt.

Eddig 2 altatót próbáltam már. egy macska gyökeres altatót. és a VALERIÁNA-t . az elsőnek nem volt rajtam hatása. A valeriánának meg nem elalvas elött hanem felkelés kor volt. gondoltam szombat este beveszek egyet hogy a hétvégén ki aludtam magam erre felkeltem vasárnap fél 3 kor. szóval annak utólag van hatása. :(

2012. márc. 20. 11:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Én a HOVA-t ajánlom, bár nem emlékszem, hogy nekem hatott-e vagy sem, jópár éve volt.

Viszont van egy kis bogyó, sajnos nem tudom, hol kapni. Talán drogériában is láttam egyszer. Pici kerek fehér-zöld doboza van, valami német felirat van rajta. Na az egy nagyon jó kis gyógynövényes altató! Amikor napokig nem aludtam egyszer az idegességtől, bekaptam egyet és csodát tett. :)

2012. márc. 20. 12:14
 4/6 A kérdező kommentje:
És gyógyszer nélkül?? Természetes úton?
2012. márc. 20. 17:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Citromfűteát próbáld meg esetleg. Nekem az segített.
2012. márc. 22. 01:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Dormium nevű készitmény növényi alapu. csak azt nem tudom, hány éves kortól ajánlott..
2012. márc. 22. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!