Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyire fog fájni a vérvétel?...

Mennyire fog fájni a vérvétel? SEGÍTSETEK!

Figyelt kérdés
Mennyire fog fájni a vérvétel? 2012.02.08.-án megyünk vérvételre... és nagyon-nagyon félek.a szárnyas tű milyen? vékony vagy kicsit vastagabb?? az oltásnál kevésbé vagy jobban fáj? és amiért nem hízok, meg minden kb. mennyit vehetnek le? Nagyon köszönöm előre is a válaszaitokat!!! :)

2012. febr. 4. 09:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Csípjél bele a könyökhajlatod belső oldalába. Ugye, hogy nem annyira vészes. Általában bedörzsölik érzéstelenítővel a helyet, ahova a tűt szúrják, így talán még annyit sem fogsz érezni, mint a csípéskor. Előtte igyál sok folyadékot!
2012. febr. 4. 10:04
 2/16 anonim ***** válasza:
96%

Hát azt hogy mennyire fog fájni sajnos senki nem tudja majd megmondani neked.

Nagyban függ attól hogy hol találja el, van hogy alig érzed de van hogy eléggé kellemetlen nyilalló érzés.

A szárnyastű ilyen:

[link]

Ha szárnyastűvel veszik örülhetsz kicsit mert az jobb, általában kevésbé fájdalmas, és kisebb nyomot hagy.

Vért mindig egyforma vastagságú tűvel vesznik. (20G,21G)

Sajnos az oltásnál rosszabb, mivel azt nagyon vékony tűvel csinálják.

Azt hogy mennyit fognak levenni az teljesen a vizsgálatoktól függ, lehet csak 2 vérvételi csővel de lehet hogy többel.kb4-6 ml/cső

Mivel még nem vettek tőled, javaslom legyen nálad egy üveg cukros üdítő, mivel most fog kiderülni hogy nem vagy e ájulós.

És szerintem NE nézd amikor csinálják, takard el a szemed,elkerülhető a rosszullét.

De nem kell aggódni, nem elviselhetetlen!

1 Perc az egész.

Kéz és lábtörést!:)

Üdv.

2012. febr. 4. 10:15
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Vérvételre éhgyomorral kell menni, tehát lehetőleg semmit se fogyassz előtte(folyadékot se), maximum egy kicsi sima vizet ha muszáj!

Üdv.

2012. febr. 4. 10:19
 4/16 anonim ***** válasza:
62%
Első: látszik te nem sokat felejtesz (nincs miből) nem érzéstelenítővel dörzsölik be a vérvétel helyét, hanem fertőtlenítővel!!. És ha egyből eltalálja a könyökvénát, akkor nem fáj annyira. Ha tapasztalatlan a laboráns, akkor eléggé tud fájni. És nem szárnyas tűvel vesznek vért...
2012. febr. 4. 10:41
 5/16 A kérdező kommentje:
Már bocs utolsó,de nekem a gyerekorvo at mondta h azzal!! ugyhogy ...
2012. febr. 4. 10:49
 6/16 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező: légy bátor, semmiség az egész!
2012. febr. 4. 10:53
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Szia!Nekem tűfóbiám van,de most csütörtökön kellett mennem pont ugyanaból az okból mint neked.16 éves vagyok és 40 kg.Tőlem 2 fiolányit vettek.Az a lényeg hogy ne nézz oda.Csukd be a szemed vagy fordulj el.Ha szédülsz utána,ne állj fel,hanem szólj hogy rosszul vagy.Vigyél magaddal egy kis csokit,vagy cukrot.Egyébként hány éves vagy?Majd írd meg,mi történt!
2012. febr. 4. 14:57
 8/16 anonim ***** válasza:
81%
elég vékony a tű, és mivel érzéstelenítik, nem lehet érezni semmit. Mindig azt mondják, hogy olyan, mint a szúnyogcsípés, de még annyira sem fáj.
2012. febr. 4. 15:15
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! amúgy 12 éves vagyok! és 27 kb... eléggél rossz... ugyhogy szerintem valami biztos nem lesz rendben! :( :'(
2012. febr. 4. 16:43
 10/16 A kérdező kommentje:
és kb. mennyi ideig tart? az oltásnál hosszabb?
2012. febr. 4. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!