Kezeletlen, hosszas depressziótól kialakulhat pánikroham?
Ért egy kisebb trauma, majd sokáig voltam lehangolt. Nagyjából egy évig. Nem láttam értelmét az életemnek, nem volt okom örömre. Nincsenek is igazán barátaim. Aztán ért egy pánikroham. Nyár jött, egészen jól voltam, de aztán szeptembertől megint visszajött az egész, rossz hangulat, és sajnos a pánikrohamok egyre gyakrabban jelentkeztek. Ha jobb kedvem van, akkor nem is gondolok a rohamra, de ha lehangolt vagyok, akkor sajnos szinte biztosan előjön a roham, ami heves szívdobogással jár, és van, hogy 3-4 órán át sem tudok lenyugodni. Állandóan jönnek a gondolatok, hogy mi lesz velem holnap, ami semmivel sem lesz jobb vagy másabb nap, mint a mai.
Otthon ülő típus vagyok sajnos, nincs most sem sok barátom, ismerősöm. Szóval lehet a depressziótól pánikroham? És talán ha sikerül legyőzni a depressziót, elmúlnak a rohamok is?
Legjobb lenne a félelmemet legyőzni, mert ez váltja ki aztán a rohamot.
De nyugtassatok meg, hogy van kiút! Nem csak telenyomnak nyugtatókkal, aztán el is van intézve. Meg lehet erre tanulni olyan légzőgyakorlatot vagy bármilyen viselkedésmódot, ami leállítja a rohamokat?
Egyáltalán, hogy lehet jobb kedvre deríteni valakit? Úgy vettem észre, ha nevetek valamin roham közben, hamarabb elmúlik.
Igen, vannak technikák, a nevetés a legjobb gyógyszer-szokták mondani.
Viszont ha súlyos pánikrohamaid vannak, jobb, ha felírják a gyógyszert. Nem kell egész életedben szedni, viszont mellette el kell járni rendszeresen pszichológushoz /saját érdek/. A kettő együtt fogja meghozni a várt gyógyulást. Ja, meg te magad, ha akarod.
annyiszor próbáltam már önmagammal megoldani, de csak elkeseredés lett a vége, hogy hiába az akarat, nem fog rajtam már semmi sem segíteni :(
a pszicho doki mit tud tenni? hogy zajlik egy ilyen beszélgetés? megtanít légzéstechnikákat például?
Egyedül nemigen lehet ebből kilábalni, mert a saját korlátaidba ütközöl. Kell egy külső segítség, aki más megvilágításból látja a helyzeted és rávilágít egy pár dologra. Segít, hogy más szemszögből gondolkozz a problémádon és ezáltal te magad megoldani azt.
A pszicho doki-ahogy te nevezted az a pszichiáter, ő írhat fel gyógyszert, hogy a rohamaid ne fajuljanak el, ugyanis életveszélyesek is lehetnek, ha olyan súlyosak. Ezért is kell szedni, ha a doki úgy látja. a
A pszichológus fog veled beszélgetni, először időpontot kell majd egyeztetni. Kérdezget, felmérést csinál rólad, a gyerekkorodról, a családodról stb..Ha nem akarsz, nem kell válaszolni, semmi nem kötelező. De ha tényleg gyógyulást akarsz, jobb, ha őszinte vagy, mert csak így tudnak segíteni. Mindkét szakembernek titoktartási kötelezettsége van, tehát bármit mondhatsz, nem adhatja tovább.
köszi!
remélem, azért életveszélyes rohamaim nem lesznek! csak a szokásos, szívdobogás és nyugtalanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!