Pánikroham: tarthat 3 órán keresztül? Nagyon ijesztő!
Tegnap megint rámjött a roham. Gyorsan kezdett verni szívem, de tudom, hogy azért, mert már félek a rohamtól. Érdekes, hogy itthon és csak este jön rám a roham. Főleg így télen, hogy hamar sötétedik. Félek, hogy este nem tudom mivel lekötni magam és előjön a pánik. Ilyenkor a legrosszabb tünetem, hogy ezerrel ver a szívem és ettől csak még idegesebb leszek. Semmi nyugtatót vagy antidepresszánst nem szedek, csak egy homeós szert, hébe-hóba. Amitől igazán félek, hogy ha egyszer rámjön a roham, tehetetlennek érzem magam, mászkálok, próbálom elterelni a figyelmem, de mindig érzem, hogy zakatol a szívem és ezért képtelen vagyok megnyugodni. Így a roham általában 2 óráig szokott tartani, és elég intenzív.
Tudnátok egy kis lelket önteni belém, hogy van még remény? :( El vagyok keseredve, és nem mered dokihoz fordulni, mert nem szeretnék belekezdeni egy gyógyszeres ördögi körbe. Köszönöm előre is mindenkinek, aki reményt tud adni!
ne is mondd a remegést! ez a legrosszabb a szívverés mellett. az az érdekes, hogy nekem a pulzusom megmarad magasnak, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy erősebben dobog a szívem, mikor már megnyugodtam. a roham után viszont nagy békességet érzek, ez is tök furcsa.
a lélegzés kezdetben nagyon nehéz, hiszen a szervezet "kívánná" a levegőt.
szóval azt mondod/mondjátok, hogy egy kis séta a lakásban és egy-egy mély lélegzet gyors segítséget nyújthat?
köszi a választ! tudnál abban segíteni, hogy leírod, ezt pontosan hogyan csinálod?
tehát tegyük fel, este otthon vagy, és érzed, hogy feszült vagy, és esetleg nem tudod elkerülni, (nem tudod magad annyira lefoglalni) hogy ne jöjjön a roham. És akkor (nálam legalábbis) ilyenkor jön a szívverés, kezdődik a remegés. Ilyenkor kezdesz picit sétálgatni a lakásban és lélegzel mélyeket? (3 be 5 ki?) Mire gondolsz közben? mert nekem sajnos mindig eszembe jut ilyenkor az, h milyen rossz volt tegnap és a rossztól való félelem elhatalmasodik rajtam :(
de jó lenne, ha meg tudnám fékezni ezt a rohamot, úgy irigyellek! :))
Igen, pontosan így csinálom, ahogy írod. Nálam is a fokozódó szívverés az első, majd jön a remegés. Ha nem avatkozom közbe, akkor jön a fulladásérzés, kapkodom a levegőt, majd elönt a hideg veríték. A pszichológusnál a következők váltak be:
Amikor érzem, hogy jön a roham, akkor erősen kinyújtózkodom, mert már ez jelentősen csökkenti a remegést. Egyfolytában mondogatom magamnak, hogy nincs semmi baj, ez csak a fejemben van. Mélyeket lélegzem, lassan, kényszeríteni kell magam, hogy ne kapkodjam a levegőt. Lassan sétálgatok, közben mélyeket lélegzem. Ma már egy-két perc elegendő. Amikor kezdtem, eltelt 10-15 perc is, mire megnyugodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!