Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Pánikroham: tarthat 3 órán...

Pánikroham: tarthat 3 órán keresztül? Nagyon ijesztő!

Figyelt kérdés

Tegnap megint rámjött a roham. Gyorsan kezdett verni szívem, de tudom, hogy azért, mert már félek a rohamtól. Érdekes, hogy itthon és csak este jön rám a roham. Főleg így télen, hogy hamar sötétedik. Félek, hogy este nem tudom mivel lekötni magam és előjön a pánik. Ilyenkor a legrosszabb tünetem, hogy ezerrel ver a szívem és ettől csak még idegesebb leszek. Semmi nyugtatót vagy antidepresszánst nem szedek, csak egy homeós szert, hébe-hóba. Amitől igazán félek, hogy ha egyszer rámjön a roham, tehetetlennek érzem magam, mászkálok, próbálom elterelni a figyelmem, de mindig érzem, hogy zakatol a szívem és ezért képtelen vagyok megnyugodni. Így a roham általában 2 óráig szokott tartani, és elég intenzív.

Tudnátok egy kis lelket önteni belém, hogy van még remény? :( El vagyok keseredve, és nem mered dokihoz fordulni, mert nem szeretnék belekezdeni egy gyógyszeres ördögi körbe. Köszönöm előre is mindenkinek, aki reményt tud adni!

2012. jan. 4. 11:55
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
miért felejtsem el a gyógyszert? ettől nem félek, hogy függőséget okoz vagy ilyesmi, ártani nem árt, és még talán segít is.
2012. jan. 5. 10:10
 12/25 anonim ***** válasza:

Ha hiszel benne és szerinted jobban vagy tőle, akkor szedd. (Nagyon nem hiszek a homeopátiában, nálam sosem működött egyik sem...)

Egy pánikbetegségnél a pszichológus lenne a legfontosabb. Nem tudom, hogy ebből ki lehet-e gyógyulni teljesen. Én csak megfékezni tudom a rohamot, de pszichológus nélkül nem lettem volna rá képes.

2012. jan. 5. 10:30
 13/25 A kérdező kommentje:

ja értem, de attól, mert nálad nem működött, másnál még működhet! remélem, nálam is fog!

és nagyon remélem, h ki lehet belőle gyógyulni! voltak már jó tapasztalatok, olvastam már több sikeres gyógyulásról szóló történetet is. és bízok benne...

2012. jan. 5. 10:41
 14/25 anonim ***** válasza:
Persze, vannak sikeres gyógyulások, de saját tapasztalat, hogy segítség nélkül nem megy.:-((
2012. jan. 5. 14:56
 15/25 anonim ***** válasza:
szia. ferjem evekig kuzdott panikbetegseggel. sajnos nem minden orvos fogadja el hogy ez betegseg. pedig az. talatunk egy jo orvost aki evekig kezelte es gyogyszer altal kordaban tudtuk tartani panik rohamjait. neki altalaban a tusoloban jott ki.. de mindig ugyanabban a szituban mint nalad. nala borzaszto volt a roham mert orakon at azt hitte hogy meg fog halni, izzadt, jart fel-ala, vagy egyszeruen osszekuporodott es azt hajtogatta hivjam a mentot mert meg fog halni. ilyeszto volt szamomra de megszoktam es tudtam mit kell tennem. es egyszercsak elmult nala nehany eve. nem tudjuk mitol de mar nincsenek rohamok. probalj meg kerulni azokat a szitukat amit kihozzak a panikot. pl ha sotetedes utan felsz a lakasban, nem menj haza hanem menj fel haverhoz vagy plazara vagy egy kavera valakivel. en tudom milyen borzaszto ez es a tehetetlen erzes amit erzel ketsegbe ejto. probald lefoglalni magad, erts meg minden szitut amitol kijon a panik es valtoztass a rutinodon. menj el orvoshoz mert vannak jo gyogyszerek erre. a ferjem gyogyszerenek csak egyetlen mellekhatasa volt hogy aluszekonyabb lett. de ez meg mindig jobb mint panikolni.
2012. jan. 5. 16:00
 16/25 anonim válasza:
Érdekes. Nem ilyen szintű, de pánikrohamom nekem is volt. Ugyanezek az érzések jöttek elő, talán nem ennyire drasztikusan, annyi különbséggel, nem tudtam mi a bajom. Pszichológusra sajnos nem volt pénzem, pedig az lett volna az első választásom, amikor rájöttem ez így nem "kóser". Elkezdtem utánaolvasni a neten a problémámnak, és amikor rájöttem, hogy mi bajom, azt mondtam ez egy baromság. Nem fogom engedni, hogy egy ilyen dolog "tartson fogságban". Első célom az volt, hogy amikor érzem, hogy ez lesz, elkezdtem másra gondolni, elterelni a figyelmem. Nem jött össze, de sokat segített. Második megoldásnak egy saját kézzel rajzolt képpel (erős túlzás), amit viccesnek találtam, próbáltam elterelni a figyelmem. Elkezdtem elemezni, és elmúlt kacagás közben, úgy hogy szinte észre se veszem. Utána megpróbáltam az előjeleket analizálni, és ha tudtam, hogy jön a nagy dolog, akkor egyből másra tereltem a gondolatom. Nem egyszerű, de meg lehet csinálni, bizonyos esetekben persze én is érzem még, de le tudom küzdeni, mondván ez csak az agyam szüleménye, és én irányítók. De ha lett volna pénzem, pszichológushoz fordulok. Neked is ezt ajánlom.
2012. jan. 5. 19:01
 17/25 anonim ***** válasza:
Nálam előfordult már olyan, hogy hajnalban arra ébredtem, hogy jön a roham. Én pedig úgy döntöttem, hogy ehhez most túl álmos vagyok. Órákkal később felébredtem és örömmel állapítottam meg, hogy jól vagyok.:-)
2012. jan. 5. 19:20
 18/25 A kérdező kommentje:
mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólásokat, sokat segítetek!! minél több tapasztalatot gyűjtök, annál inkább úgy érzem, hogy nem vagyok egyedül a betegséggel, és ez erőt ad! :)
2012. jan. 5. 19:49
 19/25 A kérdező kommentje:
amúgy a légzéssel tényleg gátat lehet szabni a nagyon szapora pulzusnak? amikor a roham tetőpontján vagy és tényleg kétségbe esel, hogy ennek sosem lesz vége, akkor segíthet? én megpróbáltam, de nagyon nehéz ilyenkor kordában tartani a lélegzeted. olvastam egy "gyógyszerről", sisakvirág van benne, ami állítólag nagyon hatásos a roham gyors megszüntetésében. ismeri valaki?
2012. jan. 7. 13:41
 20/25 anonim ***** válasza:

A pánikroham egy pszichés reakció. A nyugtatók percek alatt megszüntetik a rohamot, de én sosem szedtem be, mert a benzodiazepinek nagyon kemény függőséget okoznak, amitől alig lehet megszabadulni.

A rohamot leállítani egy megtanult "gyakorlatsorral" tudom leginkább. Egyrészt folyamatosan arra gondolok, hogy ez csak egy roham, nincs semmi baj, mindjárt elmúlik, nincs semmi szervi bajom. Másrészt elkezdek mélyen, lassan lélegezni. Van, aki a papírzacskót használja. A lényeg, hogy megnyugodj.

Van hogy lassan sétálok is, ezzel összhangban lélegzem. 1-2 perc alatt abbamarad.

2012. jan. 7. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!