Pánikroham: tarthat 3 órán keresztül? Nagyon ijesztő!
Tegnap megint rámjött a roham. Gyorsan kezdett verni szívem, de tudom, hogy azért, mert már félek a rohamtól. Érdekes, hogy itthon és csak este jön rám a roham. Főleg így télen, hogy hamar sötétedik. Félek, hogy este nem tudom mivel lekötni magam és előjön a pánik. Ilyenkor a legrosszabb tünetem, hogy ezerrel ver a szívem és ettől csak még idegesebb leszek. Semmi nyugtatót vagy antidepresszánst nem szedek, csak egy homeós szert, hébe-hóba. Amitől igazán félek, hogy ha egyszer rámjön a roham, tehetetlennek érzem magam, mászkálok, próbálom elterelni a figyelmem, de mindig érzem, hogy zakatol a szívem és ezért képtelen vagyok megnyugodni. Így a roham általában 2 óráig szokott tartani, és elég intenzív.
Tudnátok egy kis lelket önteni belém, hogy van még remény? :( El vagyok keseredve, és nem mered dokihoz fordulni, mert nem szeretnék belekezdeni egy gyógyszeres ördögi körbe. Köszönöm előre is mindenkinek, aki reményt tud adni!
Ha hiszel benne és szerinted jobban vagy tőle, akkor szedd. (Nagyon nem hiszek a homeopátiában, nálam sosem működött egyik sem...)
Egy pánikbetegségnél a pszichológus lenne a legfontosabb. Nem tudom, hogy ebből ki lehet-e gyógyulni teljesen. Én csak megfékezni tudom a rohamot, de pszichológus nélkül nem lettem volna rá képes.
ja értem, de attól, mert nálad nem működött, másnál még működhet! remélem, nálam is fog!
és nagyon remélem, h ki lehet belőle gyógyulni! voltak már jó tapasztalatok, olvastam már több sikeres gyógyulásról szóló történetet is. és bízok benne...
A pánikroham egy pszichés reakció. A nyugtatók percek alatt megszüntetik a rohamot, de én sosem szedtem be, mert a benzodiazepinek nagyon kemény függőséget okoznak, amitől alig lehet megszabadulni.
A rohamot leállítani egy megtanult "gyakorlatsorral" tudom leginkább. Egyrészt folyamatosan arra gondolok, hogy ez csak egy roham, nincs semmi baj, mindjárt elmúlik, nincs semmi szervi bajom. Másrészt elkezdek mélyen, lassan lélegezni. Van, aki a papírzacskót használja. A lényeg, hogy megnyugodj.
Van hogy lassan sétálok is, ezzel összhangban lélegzem. 1-2 perc alatt abbamarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!