A térdem fáj. Vélemény? (többi lent)
Lehet kérni sürgősségi beutalót is (vagy hogy hívják), nekem pl. tüdőgyuszinál a tüdőgondozóba ilyennel küldtek, ahogy odaértem, vittek is be röntgenre. (frankó volt 39 fokos lázzal besétálni, ha még várni is kellett volna órákat, el is dőltem volna)
Vagy sportkórház, esetleg magánrendelés. Nem játék, egy életre tönkremehet, ha elhanyagolod.. Addig is kenegetheted valamivel, diclac, vagy ilyesmi. Nem lenne jó már 20-onévesen aflaminon élni.
És anyukádnak mitől volt?
Mert nekem is nagyon fájtak a térdeim, volt, hogy bedagadt, meg tök meleg volt, meg fájt meg minden (20 éves vagyok, tehát nem nyugger :D) és nekem kiderült, hogy totál el van kopva benne a porc...
Nem erőltetted meg mostanában magadat? (pl futással, guggolással, lépcsőzéssel?)
Tegnap voltunk ortopédián,és azt mondta az orvos,egy röntgen kép után,hogy gyenge,és puha abban a lábamban a porc... És most 3 hónapig sokat kell bicikliznem,és 3 hónapig gyógyszert kell szednem :/ De remélem,hogy jobb lesz majd!!! És Még azt szeretném kérdezni tőletek,hogy azt mondta az orvos,hogy biciklizzek,de amíg ilyen rossz idő van,addig a tornagépünket használnám,de nem tudom,hogy az is jó-e a lábamnak... Itt egy kép ilyen a tornagépünk: [link]
És még azt is mondta,hogy a combizmomat is erősítsem biciklizéssel... Akkor most ez is jó? Kérlek szépen normális válaszokat adjatok!!!
Hmm, a biciklizést nem tudom, az eléggé igénybe veszi a térdet. Hidegben meg mindenképpen tegyél fel tédrmelegítőt (pl. lidl-ben volt angóra cucc, az jó lenne) és az ülésmagasság beállítására nagyon figyelj, ha nem jó, az is árt a térdnek.
A tornagép jónak tűnik, de mindenképpen fokozatosan csináld, először ilyen 5 perces szakaszokban, aztán növeld az adagot. De ha figyelsz az öltözködésre, nyugodtan biciklizhetsz is, ma mondjuk brutál szél van, de egyébként ilyen 2-5 fok körül napsütésben a legjobb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!