Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A térdem fáj. Vélemény?...

A térdem fáj. Vélemény? (többi lent)

Figyelt kérdés
kb. 2 hónapja fáj az egyik térdem. a szüleim nem vették komolyan... de kb. 2 hete észrevette anyukám,hogy fel van dagadva és nekem is egyre jobban fájt. kértünk időpontot ortopédiára,de csak egy hónap múlvára van,csak akkor fogadnak,ha már nem tudsz járni... nem tudok guggolni, anyukámnak is volt hasonló gondja,de azt mondta,hogy annyira nem lehet ezt gyógyítani. Lehet,hogy ez öröklősött? Segítsetek!!!

2012. jan. 3. 01:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Lehet kérni sürgősségi beutalót is (vagy hogy hívják), nekem pl. tüdőgyuszinál a tüdőgondozóba ilyennel küldtek, ahogy odaértem, vittek is be röntgenre. (frankó volt 39 fokos lázzal besétálni, ha még várni is kellett volna órákat, el is dőltem volna)

Vagy sportkórház, esetleg magánrendelés. Nem játék, egy életre tönkremehet, ha elhanyagolod.. Addig is kenegetheted valamivel, diclac, vagy ilyesmi. Nem lenne jó már 20-onévesen aflaminon élni.

2012. jan. 3. 01:24
 2/11 anonim ***** válasza:

És anyukádnak mitől volt?

Mert nekem is nagyon fájtak a térdeim, volt, hogy bedagadt, meg tök meleg volt, meg fájt meg minden (20 éves vagyok, tehát nem nyugger :D) és nekem kiderült, hogy totál el van kopva benne a porc...

Nem erőltetted meg mostanában magadat? (pl futással, guggolással, lépcsőzéssel?)

2012. jan. 3. 01:29
 3/11 anonim ***** válasza:
ja és próbálkozz meg máshová is időpontot kérni, lehet hogy máshol hamarabb fogadnak (csak ugye akkor másik beutaló kell)
2012. jan. 3. 01:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi... Még válaszok? Köszi az előttem szólónak! Megy a zöld kéz :)
2012. jan. 3. 01:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Jó! Most jutott eszembe,hogy a végén 5.-ikére kaptam időpontot,csak kíváncsi vok a véleményekre... Köszi
2012. jan. 3. 01:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Tegnap voltunk ortopédián,és azt mondta az orvos,egy röntgen kép után,hogy gyenge,és puha abban a lábamban a porc... És most 3 hónapig sokat kell bicikliznem,és 3 hónapig gyógyszert kell szednem :/ De remélem,hogy jobb lesz majd!!! És Még azt szeretném kérdezni tőletek,hogy azt mondta az orvos,hogy biciklizzek,de amíg ilyen rossz idő van,addig a tornagépünket használnám,de nem tudom,hogy az is jó-e a lábamnak... Itt egy kép ilyen a tornagépünk: [link]

És még azt is mondta,hogy a combizmomat is erősítsem biciklizéssel... Akkor most ez is jó? Kérlek szépen normális válaszokat adjatok!!!

2012. jan. 6. 13:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Hmm, a biciklizést nem tudom, az eléggé igénybe veszi a térdet. Hidegben meg mindenképpen tegyél fel tédrmelegítőt (pl. lidl-ben volt angóra cucc, az jó lenne) és az ülésmagasság beállítására nagyon figyelj, ha nem jó, az is árt a térdnek.

A tornagép jónak tűnik, de mindenképpen fokozatosan csináld, először ilyen 5 perces szakaszokban, aztán növeld az adagot. De ha figyelsz az öltözködésre, nyugodtan biciklizhetsz is, ma mondjuk brutál szél van, de egyébként ilyen 2-5 fok körül napsütésben a legjobb. :)

2012. jan. 6. 14:22
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,és tudom,hogy térdet igénybe veszi a biciklizés,de ezt mondta az ortopéd orvos,mivel a gyógyszerrel együtt megerősíti majd a térdemet,és a combomat!!! Csak azt kérdeztem még,hogy ennek a tornagépnek is hasonló a térd mozgására ható mozgás??? Mint a biciklié??? Köszi a válaszodat!
2012. jan. 6. 17:39
 9/11 anonim válasza:
Nekem ugyanez a gondom a térdemmel, ugyanezeket csináltam végig én is, de nem úsztam meg a műtétet, még mindig gyenge a combizmom, úgyhogy én is járok biciklizni naponta, meg itthon is csinálok combizom erősítést... arra készülj fel, hogy ez nagyon lassan fog javulni, 3 hónap után azért nem számíts csodára. De csak kitartóan erősíts, az mindenképpen eredményes lesz egy idő után!
2012. jan. 16. 09:44
 10/11 A kérdező kommentje:
[link] És még ezt kérdezném,hogy ennek is olyan a térdre való mozgása,mint a biciklié??? Ez nagyon fontos kérdés... Köszi a válaszod, ja és szerintem annyira abnormális,hogy csak 14 vagyok,és ilyen gondok vannak a térdemmel... A z ortopédián olyan viccesen éreztem magam a sok öreg között... :)
2012. jan. 17. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!