Alvás holtpont?
Nálam van egy pont éjszaka, amikor ha addig nem alszom el, és azon túllendülök, utána már bírom egyben másnap estig. Ezt szoktam holtpontnak hívni. Általában olyan éjfél-egy óra körül van, aztán ha akkor kibírom, hogy ne feküdjek le, akkor utána már nem is vagyok álmos.
Persze, tudjuk, hogy ez nem egészséges dolog, mint az éjszakázás általában, de a tanulás és a munka olykor szükségessé teszi.
napokon keresztül nem aludni az már veszélyesebb dolog.
én máig se tudom eldönteni, hogy egyszer sikerült-e egy éjszaka végig ébren maradnom, vagy elaludtam.
én úgy igazán rendesen csak akkor tudok ébren maradni, ha végig itt ülök a gép előtt, különben elálmosodok. és nekem ez a holtpont kb akkor van, amikor beindul az élet. persze, ha ledőlnék az ágyamba, azonnal elaludnék, de ha világos van, vannak emberek körülöttem, akkor nappal tök jó minden, simán ébren maradok, ha teszek is valamit stb., csak fontos a mozgás. ha megállok egy helyben, ami buszon pl. könnyen előfordulhat, rövid időn belül nagyon fáradt leszek, és kicsit álmos is, így hát leülök, erre nagyon álmos leszek, és szinte minden két megálló között elalszom, aztán meg fölébredek a megállónál, egy ilyen este 1 megálló volt nekem a kivétel, ahol amikor megállt a busz, épp aludtam :D , ez egyébként a 240E busz volt a Gimnázium megállótól a Körtérig (de nem egyből aludtam el, mert ahogy írtam, csak akkor leszek nagyon álmos, ha leülök. így még Budaörsön ébren voltam végig, de nagyjából amikor kiért a busz a Felsőhatár út megállóhoz, na ott volt ez. a hosszabb szakaszoknál két megálló között többször is elaludtam. de milyen kib@szás már, hogy fél perc múlva felébredek, és megállapítom, hogy nem haladt a busz? ez kínzás)
na de a lényeg: ha egy napot kihagyok, kövi nap 8-9 körül már ágyban vagyok, és még az azt követő reggelen se kelek fel túl korán (pontosabban se korán, se későn, valószínűleg délután, és mindig naívan abban reménykedek, hogy azért van félhomály, mert még csak most kel fel a nap...de sejthetitek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!