Az emberek miért nem akarnak vért adni?
* Vörösvérsejt-készítmények és teljes vér (amennyiben teljes vér formájában kerül transzfúzióra) +2 és +6 °C között tárolva, 28-49 nap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében.
Trombocitakészítmények +20 és +24 °C között tárolva, 5 nap; bakteriális fertőzés vizsgálata, illetve a bakteriális fertőzést csökkentő eljárás alkalmazása esetén 7 napig tárolható."
Kedves aggódó kérdező!
Ezen ok miatt sem lehet tonnaszám tárolni a vért.
Én például nagyon szeretnék vért adni, de nem vagyok 50kg. Közelébe se nagyon vagyok és nem bírok hízni sajnos. Hát igen tényleg így van, hogy aki nem tud adni, az szívesen adna, aki tud az meg fél. Nálunk apa szokott vért adni, ő AB negatív ezért szokták is szeretni, mert ez a legritkább. Én is kíváncsi lennék a vércsoportomra, de valószínű csak akkor tudhatom meg, ha terhes leszek...
L/18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!