Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az emberek miért nem akarnak...

Az emberek miért nem akarnak vért adni?

Figyelt kérdés
Pedig mennyi életet megmenthetnének.
2011. dec. 20. 16:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Na akkor én is itt vagyok jó példának. Évek óta járok, egyszer csak megbuktam a vörösvértest vizsgálaton, vérszegény lettem, a vasam pedig a béka segge alatt lett a rendszeres véradástól. Vaskúrát kaptam, laborba jártam, amint egészséges lettem mentem újra és megyek is amíg lehet.
2011. dec. 20. 17:23
 12/24 A kérdező kommentje:
De jó ilyeneket olvasni :) Apukám több, mint hatvanszoros véradó, mindig ő volt ebbe a példa, annyira bánt, hogy cukorbeteg lettem.
2011. dec. 20. 17:40
 13/24 anonim ***** válasza:
Én is adnék vért,de csak 16 vagyok. Még másfél év:)
2011. dec. 20. 18:11
 14/24 anonim ***** válasza:

Alapbetegségem van. Nem jöttek rá, hogy mi. Refluxra gyanakodnak, arra szedek gyógyszert - gondolom a gyógyszerszedés alapból kizárást jelent. (Egyébként kb. 100%, hogy a fő tüneteimet nem reflux okozza, de mindegy.)

Ráadásul minden vérvételemen csillagos valamelyik vörösvértesttel kapcsolatos értékem. Ezen kívül egyéb csillagos értékeim is vannak...

Lehet, majd megpróbálom, mert talán nem jelent minden gyógyszer automatikus kizárást, meg talán ezek az eltérések se. Nem tudom...

19/L

2011. dec. 20. 18:38
 15/24 anonim ***** válasza:

"Pedig milyen jó dolog lehet, mindig is véradó akartam lenni, erre pont 18 évesen lettem cukorbeteg."

Ez OK, de akkor meg ne akard kritizálni a másik embert, aki más okok miatt nem akar vért adni.

Csak köszönd meg, ha kapsz.

2011. dec. 21. 21:15
 16/24 A kérdező kommentje:
Félreértettél, én azokkal nem értek egyet, akik teljesen egészségesek, és kényelmi okokból nem adnak vért.
2011. dec. 21. 21:47
 17/24 anonim ***** válasza:

De miért pont az kritizál, aki amúgy sem ad?

Egyébként nem tudom, honnan veszed, hogy az emberek(csak ugy általában) adhatnának vért, de nem adnak. Ez nem így van. Szerencsére megvan az a bázis, aki elegendő vért tud biztosítani a kórházak számára. Úgy hogy ha szükséged lenne rá, jutni fog neked...

2011. dec. 22. 20:56
 18/24 A kérdező kommentje:
Szívesen adnék, de mindig kizárnak, hogy akkor rosszul lennék, mivel -4-el lecsökkenne a vércukrom. Honnan veszem, hogy nincs elég vér? Úgy, hogy a műtétemhez még anno nem volt elég vér! Azt látom a környezetemben, és sok helyen, hogy egészséges fitt emberek, és nem adnak, mert juj tű.
2011. dec. 22. 21:46
 19/24 A kérdező kommentje:
Tisztázzuk: Nem kritizálok, megkérdeztem, elmondtam a véleményemet.
2011. dec. 22. 21:46
 20/24 anonim ***** válasza:

Ez nem így van. Szerencsére megvan az a bázis, aki elegendő vért tud biztosítani a kórházak számára.

Ez sajnos nem igaz.

2011. dec. 22. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!