Az emberek miért nem akarnak vért adni?
Pedig ki lehetne bírni,de engem is az motivált hogy megmenthetek 3 életet.
De hát így jártam sajnos. :(
(1.)
Én még nem adtam (idén lettem 18, az alatt úgy tudom nem lehet)de ha lesz egyszer a környékben és időm is engedné elmennék. Addig se unatkoznék, a vérvételt meg simán bírom még nézni is :-)
F
Igen, az a baj, hogy én is szívesen lettem volna véradó, de engem is kizártak egy állandó betegség miatt.
Aki meg makkegészséges, az nem akar!
Mi akarnánk, de mi meg nem adhatunk. Hát ez van.
Mert nem altruisták. Egyébként apukám mindig megy, amikor csak tud, ha lejár az előző véradás után kötelezően kivárandó idő (azt hiszem, fél év), rögtön megy a kórházba vért adni. Ugyanis erre nem csak rendezvényeken van mód.
Én szívesen adnék vért, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy lennék képes rá. Ha vérvételre kell mennem, egy fecskendőnyi vért minimum két, de inkább három részletben tudnak levenni, mert folyton elájulok. Ájult állapotban meg valamiért nem hajlandók folytatni, előbb felpofozzák az embert. Ez azt jelenti, hogy véradásnál 200-szor ájulnék el. De a második után úgyis hazaküldenek, szóval felesleges egyáltalán elmennem. Majd ha jobban bírom.
Viszont nemrég a párom is volt, és azt mondta, ő is rendszeres véradó lesz, mert nem olyan nagy ügy. Szóval azért vannak még emberek, akik adnak vért.
Én egészséges vagyok (kop kop) és rendszeres véradó:)
Legfőképpen lustaság,nemtörődömségből nem adnak mások,egyszerűen úgy vannak vele,hogy nekik semmi hasznuk nem származik belőle (oké,egy fél liter ásványvizen meg egy szelet csokin vagy étkezési utalványon kivül) akkor miért adjanak.És az a legszomorúbb,hogy ők is bármikor kerülhetnek olyan helyzetbe,hogy neadj isten szükségük lesz vérre. Szinte az összes vérbankban állandó vérhiánnyal küzdenek,még a leggyakoribb vércsoportokból is. Dolgoztam vérgyüjtő állomáson,és egy kezemen meg tudom számolni,hogy pl hány adag AB- vért sikerült begyűjteni. De a gyakoribbakból (A,0) sincs elég.
Szóval menjen vért adni aki tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!