Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » El lehet érni hogy valaki ne...

El lehet érni hogy valaki ne féljen a haláltól?

Figyelt kérdés

létezhet hogy egy ember megtanulja legyőzni a félelmet? hogy semmitől ne tudjon félni?

nem úgy hogy nem érdekli, hanem úgy hogy nem fél!

2011. dec. 17. 09:33
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha hited van valamiben,általában az kioltja a félelmet.Lehetsz pusztán bátor is,és mindenféle túlvilági hit nélkül is mondhatod,hogy nem félsz,de így a halál vagy az élet némiképp értelmetlennek tűnhet.Én nem vagyok megrögzött spirituálisan gondolkodó,de abban tulajdonképpen biztos vagyok,hogy a halál után nem ér véget az Élet,hanem a földiek szeme elől elzártan egy másféle valóságban folytatódik.Mivel tudom ezt,ezért nem kelt bennem félelmet a halál gondolata.Jobban aggaszt az,ahogy az emberek a halálról gondolkodnak.Tehát ha én halálos beteg lennék,tudom mit élnének meg a hozzátartozóim,ahogy azt is tudom,hogy ha egy nagyon közeli személy halna meg a családomban nem lenne elég az én halál utáni életbe vetett hitem,mert a halál a mi társadalmunkban nem kezdet,hanem tragikus vég.Mexikóban(ha jól emlékszem) például pont fordítva van.Ott örülnek,hogy az illető hazatért.Zenélnek,vidámkodnak.
2011. dec. 17. 09:51
 2/2 anonim ***** válasza:
persze, a gyász 5 lépcsője. tagadás, düh, alkudozás, depresszió, elfogadás. krónikus betegek többnyire ezeket járják végig és igenis ott az elfogadás, amit el lehet érni. akkor már nem félnek. egyébként egyéni beállítottság kérdése. én félek a haláltól, de néha, ha rágondolok, akkor nem. bonyolult dolog ez.
2011. dec. 17. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!