Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Vérnyomásproblémával küzdők,...

Vérnyomásproblémával küzdők, tanácsot kérnék! Mitől lehet ez? SOS!

Figyelt kérdés
Tegnap óta vérnyomáscsökkentőt kell szedjek, 140-160-as vérnyomásra. Tegnap délelőtt vettem be az elsőt, egész nap jól voltam, 129 és 120 volt estére. Délelőtt sem volt semmi bajom. ( erős fejfájásom miatt mentem a háziorvosomhoz, itt derült ki a vérnyomásprobléma ). Ma délelőtt is jól voltam, 120, 129 volt az érték. A gyógyszert viszont ma elfelejtettem bevenni, délután már éreztem, hogy robban a fejem, megmértem, 152. Egyből gyógyszer, de ugyanúgy maradt a fejfájás, és a vérnyomásom is 142-re ment csak le. Idő kell még, hogy megszokjam, vagy nem jó a gyógyszer, vagy valami komoly probléma állhat mögötte, hogy tegnap használt, ma pedig nem a gyógyszer? Meg vagyok ijedve, miért nem viszi le úgy, ahogy kell?
2011. dec. 13. 20:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez néhány nap alatt nem fog beállni,de ha nem is szeded a gyógyszert rendesen akkor ne is vár,hogy jó legyen.Nem szabad elfelejteni és ha baj van meg puff be kapni egy szemet,,Ehhez rendszeresen kell szedni!
2011. dec. 13. 20:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Hm,nálam a doki azzal indította a vérnyomás-kivizsgálást,hogy 1.megmérte vagy 50x ott a rendelőbe a vérnyomásomat, + elküldött vérképre,ultrahangra,stb.

Azt mondta,hogy ez a betegség kivizsgálásának protokollja,ezek az eredmények nélkül nem tud mondani semmit.

Nebivolol Sandozt írt.Azt szedtem durván egy erős 1,5 hónappal ezelőttig.Akkor elmentem ujra hozzá,mert megugrott ismét a vérnyomásom.Ezúttal is elküldött vérképre,majd visszamenve egy erősebb gyógyszert,Valsartan Sandozt írt fel.

Ja és persze mindkét alkalomról van egy rakás papírom,írt vagy 10 oldalt mindkét alkalommal.És mindkét alkalommal vagy 50x megmérte a vérnyomásomat.

Szóval lehet,hogy neked is gyógyszert kell váltani.Ez persze nem diagnózis,csak egy beteg kálváriájának krónikája.Ne kövess anélkül,hogy beszélnél a te konkrét esetedről dokiddal.Ezek a gyógyszerek mondjuk -hála istennek- amúgy is vénykötelesek.

2011. dec. 13. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:
ja,a két látogatás között eltelt durván 1-1,5 év.Nem vagyok dokihoz járós,gyülölöm az ottani orvosi szagokat,gyógyszerszagot,ilyesmit.Rosszulvagyok az egésztől.Csak akkor megyek,ha nagyon muszáj.
2011. dec. 13. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Alapos kivizsgálás kell, hogy mi okozza a magas vérnyomást.Elhízás, vese, stressz...

Nehéz a gyógyszerek kiválasztása, összeállítása. Én pl reggel 4 félét, este 3 félét szedek. Meg kell mondjam, míg magas volt: 160 cc. semmi rossz érzésem nem volt, mikor levitték: 110-120ra , majd elaludtam állva, fájt a fejem. Volt amikor az is sokat jelentett, hogy egyikből csak felet kellett szedni. Napi 3x érdemes mérni, feljegyezni - s ebből is látja a doki, mikor ugrik ki. A legrosszabb az ingadozó vérnyomás. De nem szabad elhanyagolni!!

2011. dec. 13. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!