19 éves fiú vagyok, majd 180 centi, és 65 kiló, elvileg sovány, mégis néha úgy kidülled a hasam, mintha terhes lennék. Nagyon zavaró, ez miért lehet?
Nem mindig van így, hanem bizonyos időközönként.
Találgatok mitől lehet, rossz táplálkozás, helytelen alvás?
(merthogy sokszor csak 5-6 órákat alszom, nemvagyok kipihent)
Még a felfújódásra gondoltam, de az nemtom mitől lehetne, nem eszek olyan ételeket...
Jaés hellyel-közzel sportolok is, szóvel nem sörhas, és nemis az izomzat hiánya miatt dülled ki.
Nálam is hasonló a helyzet bár én 38é nő vagyok normál testalkattal de fizikailag én sem tudom mi az oka.
Nem vagyok hájas v kövér.Sőt reggelente még jo is a helyzet de ha már ezsem egy jót ugy nézek ki mint egy 5 honapos terhes.
Voltam kinezilogusnál is ezmiatt és az derült ki h lelki okokbol megközelitve az a lényeg h a fájdalmaimat a szomoruságomat mint gyermekem ragszkodom hozzájuk és ez vetül ki fizikálisan.
Hát sajna ez igaz.
Érdekes, egyből az ugrott be, hogy az éhező gyerekeknek is nagy, dülledt hasuk van.
Nem tudom hogy ebben az esetben mennyi lehet ezzel az összefüggés, úgy értem szó lehet-e itt alultápláltságról.
Eszel rendesen?
Nálam is ugyanez van, de csak evések után, pedig nem szoktam magam halálra zabálni.
Szóval az okát nem tudom.
Hát pár ember szerint nem eszek normálisan, pedig annyit szoktam amennyi pont elég, nem éhezek, de nemis tömöm magam dugig. Inkább sokszor keveset eszek.
1-nek amúgy igaza lehet, tényleg összejött most egy csomó minden lelkiekben, és ez ül ki rajtam, vagyis a hasamra. Hát akkor ez lehet, köszike!:)
Na figyu pocakosok! Megfigyeltétek már magatokat tükörben oldalról, mikor nagynak érzitek a hasatok?
Mert, én gyanítom, hogy testtartás beli probléma van. Amikor az ember két lábon áll, normális esetben, oldalról nézve, ez úgy néz ki, hogy a fej, a csípő és a boka egy vonalban helyezkedik el.
Azonban (gyakori hiba), a 'térben kapaszkodás', azaz a csípő előre tolása. Érdemes tényleg megnézni, mert az érzet olykor becsap minket. Ha a csípő előre tolódik, a has tartalma elődomborul, de ez még a kisebbik probl.
A nagyobbik az, hogy ilyenkor elégtelen a felső test alátámasztása, és idővel megjelennek a hátproblémák.
Ha igazam van , akkor nem nagy a hasatok, csak rossz helyen hordjátok :-)
Én most direkt megnéztem és a csípő-fej-boka hármas nagyjából egy síkban vannak. Sportmúltam is van, szóval a rossz testtartás szöveg itt bukik is. Egyébként úgy 10-12éves koromban elég jó erőben voltam (csak ebben az időszakban), ha értitek mire célzok:) De aztán a sportnak köszönhetően leadtam és megizmosodtam úgy ahogy...mostmár inkább nagyon vékony vagyok, már-már kórosan sovány. Ezzel csak azt akarom, hogy van egy kis bőrréteg a hasamon, ami olyan embereknél nincs, akik világ életükben vékonyak voltak. Persze ez korántsem nagy mennyiségű, csak éppen mozog ha pl ugrálok. Ezért is láthatom nagyobbnak a hasam?
Ha magamnak válaszolnék akkor nem, mert ismétlem, nem mindig érzem ezt a "felfújódást". Pl havonta egyszer előfordul egy pár napig tart és annyi. Már most estére is mintha visszább ment volna:)
Remélem nemsoká megint visszaáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!