Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Önbizalomhiány? HELP

Önbizalomhiány? HELP

Figyelt kérdés

Üdv! 20 éves srác vagyok.

Tömören a lényeg: Apum kicsi korom óta csak visszafogott engem, és szerintem ettől lettem ilyen amilyen.

Egy nagyon jó példa: tanulmányi átlagom 4-4,5 között volt általános iskolában és mikor középiskolába mentem volna, apum egy jóval gyengébb suliba íratott be mint amilyet szerettem volna. Az volt a kifogás hogy ismerősének a gyereke oda szín5-el ment be és kibukott mert nehéz...

Na most fősulira már be sem mertem adni a "pályázatom" mert megint azt mondta apum hogy nem fog menni.

Sokszor mikor valamit nem jól csinálok inkább kussba maradok. Idegenekkel való beszélgetésben , mikor érzem hogy a figyelem rajtam van akkkor is kussba vagyok.

Elmondható rólam hogy egy csendes gyerek vagyok, de én ezt nem akarom. Focizás közben (nagy pálya, nézők) is egyszerűen leblokkolok, mikor nálam van a labda. Viszont suliban haverokkal meg marha jól megy.

Hogyan kezdjek neki megoldani ezt az elég nagy problémát? Apum már nem él velünk. Barátnőm van, nem ez a lényeg.

2011. okt. 25. 10:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem egyet tehetsz!Éld a saját életed,és lépj ki apukád árnyékából!A te életed,és éld úgy ahogy az neked jó!Persze tiszteld,és szeresd apudat,de ha elhatározol valamit,azt vidd végig,és ne közöld vele,csak ha már sínen vagy!!

Ha most nem kezded el élni a saját életed,és még továbbra is hagyod hogy irányítson,akkor ebből a mókuskerékből nem lesz kiút!Ez az én saját tapasztalatom.Sajnos én is hasonló cipőben jártam,és számomra ez volt a megoldás.

Sok sikert!

2011. okt. 25. 12:09
 2/3 anonim ***** válasza:
(Első válaszoló vagyok!)Ja,és persze valóban,önbizalmad sajnos apud miatt kevés.Egy görcs van benned,hogy apud mikor fog kritizálni.De lépj egy nagyot,és élj boldogan!Apukádnak egy kicsit rosszul fog esni,de idővel rá jön arra,hogy kisfia felnőtt!
2011. okt. 25. 12:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy írtad visszafogott srác vagy, talán nem vagy elég határozott, hogy kimond amit akarsz, és apukád hozza helyetted a döntéseket, mert félt téged, hogy nem vagy elég erős lelkileg és ezért nem bírtad volna a strapát az erősebb suliban. A leírtak alapján ezt következtetem le. Valószínűleg azért íratott be gyengébb suliba, mert abban biztos volt, hogy azt simán megcsinálod. Ez így rendben is van ahogy ő akarja, de meg kellene beszélned vele hogy TE mit szeretnél, igen is bizonyítsd be hogy elég jó vagy ahhoz a fősuliba ahova járni szeretnél. NE hagyd hogy ő mondja meg mit kéne tenned. Mikor beszélsz vele, hozzál fel érveket miért lenne jó neked az adott dolog. Ne engedd hogy irányítson, kényszerítsd ki belőle, hogy mind lelkileg, mind anyagilag támogasson.

Bárhova mész, bárkivel vagy, mondd meg a véleményedet, nem baj ha hibázol vagy elrontasz valamit, nézd inkább a jó oldalát, csak tanulhatsz belőle!

És a fociról, mit izgat az, hogy kinéz??? Ne azért játsszál mert úristen mit fognak rólad mondani, ha véletlenül bénázol, abból is tanulsz. Az a ciki kategória mikor egy profi játékos a tv-ben leadott meccsen elcseszi a legfontosabb rúgást.

Csak annyit tudok tanácsolni, állj ki magadért, ne hagyd magad. Ha biztos vagy abban amit megszeretnél tenni, azt tedd meg, főleg, hogy mivel egy 20 éves srác vagy, meg tudod hozni a saját döntéseidet!

2011. okt. 26. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!