Mi befolyásolja, hogy valaki mennyire bírja a hideget/meleget? Hogyan bírhatnám a hideget jobban? Lehet ezen változtatni?
Akik kövérebbek azok jobban tűrik a hideget a meleget sztem kevésbé, én sovány vagyok és jól bírom a forróságot de a hideget cseppet sem most is jéghideg a kezem.
A nőknél pl. a prolaktolin hormon melegít, kevésbé fáznak.
Én is vékony vagyok , illetve voltam mindig, de én a hőséget nem bírom, nyáron 28 fok felett már rosszul vagyok, míg a szomszédasszony, aki kb 100 kg, kánikulában boldogan dörzsöli a kezét, hogy végre meleg van.
Szerintem inkább a szervezetünkben kell keresni az okot.
Ezt, hogy a kövérek jobban bírják a hideget, ez egy nagy baromság. Amikor az voltam is ugyanúgy fáztam télen, mint most, konkrétan rosszullétig, sírásig tudok fázni öt fok alatt.
Nyilván, hogy sokan nehezebben viselik a hőséget, pláne, ha túlsúlyosak, de ez sem igaz teljesen. Ismerek olyan vékony embereket, akik nem bírják ki, ha odakint hőség van, én pedig túlsúlyosan is elviseltem, még tűző napon is.
Kövér is voltam meg sovány is, nem számít , gyűlölöm a szélsőséges időt, a meleget se bírom és a hideget se. Mondjuk ha választani kellene akkor talán a hideg, az ellen lehet tenni (feloltozni)...
Ez ahogy öregszem amúgy egyre rosszabb. Amit lehet tenni: oltozz melegen. De most komolyan, vegyél egy spéci kabátot, ma már azért nagyon jók vannak, érdemes rá költeni ha ennyire fazos vagy. Bundás csizma, nadrág alá harisnya, sapka... pl a fej adja le a legtöbb hőt, mindig vegyél sapkát. Ennyi.
Nem tudom, hogy mitől függ ez.
Én átlagos testalkatú vagyok (165 cm, 50 kg) és nagyon jól bírom a hideget is és a meleget is. :D
Például most, kb. 1 fokban voltam kint a szabadban, rövidujjúban kettő órát futni.
Régebben pedig volt egy korszakom, amikor szégyelltem és gyűlöltem a testemet, undorítónak láttam magam.
Na, akkor pulóverben és hosszú, vastag nadrágban jártam nyáron, 40 fokban is.
Nem voltam rosszul soha, még sportoltam is beöltözve.
Lehet, hogy a rengeteg sportolás miatt vagyok ilyen edzett, én minden nap legalább 15 kilométert futok. :D
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!