Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az is névváltoztatásnak...

Az is névváltoztatásnak minősül, és ugyanaz a kérelem kell, ha az írásmódban akarok egy betűt változtatni, de ez a hangzást nem befolyásolja?

Figyelt kérdés
szeretném Y ról I betűre a vezetéknév végét
2009. jún. 29. 21:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a leírt név számít. Hiszen mindenütt írott formában vagy nyilvántartva.
2009. jún. 29. 21:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Nyilván a leírt név számít, ezért kérdezem, hogy ez ugyanaz a procedúra, mintha "Köbükiről " "Nagytelekire" akarná valaki változtatni?
2009. jún. 29. 21:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Ugyanaz,egy ismerősöm is végigjárta.De nem biztos,hogy engedélyezik.
2009. jún. 29. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem ugyanaz - ugyanis azt szeretik, ha a neved kezdőbetűje marad. Ha nem, arról megpróbálnak lebeszélni.
2009. jún. 29. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy "azt szeretik" ? kik?
2009. jún. 30. 09:09
 6/7 anonim válasza:
100%

Szerintem igen. Minden papírod kikell ilyenkor cserélni meg stb.

Ezt először anyakönyvvezetővel kéne megbeszélni, ha tényleg komolyan akarod. Kitöltenek egy papírt, hogy miről mire és miért akarod megváltoztatni. Ehez 10.000 ft illeték is kell. Ezt beküldik a Minisztériumba és várni kell arra, hogy elfogadták-e a kérelmed. Aztán ha minden jól megy kapsz egy okiratot postán, hogy elfogadták. Ezzel a papírral mehetsz az okmányirodába és cserélhetik a személyid, lakcímkártyát meg mindent amilyen iratod csak van. Ja és ez mind plussz költség. Szóval kb. összesen 15-20ezer forintodba kerül a névváltoztatás.

Ha emiatt nem érzed jól magad akkor csináltasd meg szerintem. Én is nevet változtattam csak nem ilyen formában, de azóta ismét boldog vagyok. Kivéve azokat a kínos perceket amikor magyarázkodhatok, hogy miért is más a nevem. Na de mind1 ez már más tészta.

Remélem segítettem!

2009. júl. 14. 20:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen! Köszi!
2009. júl. 14. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!