Lehetséges ez? Tegnap este óta fáj a fejem, tegnap is, ma is vettem már be gyógyszert, kicsit folyik az orrom.
Szerintem ha egyéb tünetek nincsenek pl. láz, végtagfájdalmak, akkor még a sima influenza is kizárható.
De ha nem vagy jól, menj el dokihoz.
Sertésinfluenzáról:
Milyen tünetekkel jár a fertőzés és mit tehetünk saját biztonságunk érdekében?
A beteg emberek között a leggyakrabban előfordult tünetek közel azonosan a humán influenza vírusok által okozott tünetekkel. Magas láz, végtagfájdalmak, étvágytalanság, orrfolyás, tüsszögés, torokfájás, fejfájás. Néhányan számoltak be hasmenésről, hányásról
A fertőzés rendszerint fertőzött emberről közvetlenül, illetve olyan zárt térben, ahol fertőzöttek tartózkodnak könnyen terjedhet.
A járványügyi hatóságok a következő prevenciós intézkedéseket javasolják:
• Fedje be az orrát és száját zsebkendővel, amikor a köhög vagy tüsszent.. Használjon papírzsebkendőt, és dobja a szemétbe!
• Gyakran mosson kezet szappannal és vízzel, különösen köhögés vagy tüsszentés után. Alkoholbázisú kézmosók is hatásosnak bizonyulnak.
• Próbálja elkerülni a szoros kapcsolatot a beteg emberekkel.
• Ha Ön beteg, lehetőleg maradjon otthon, és korlátozza a kapcsolatot a többiekkel,
Figyelmeztető jelek, amikor azonnal orvoshoz kell fordulni:
A gyermekeknél sürgős orvosi ellátásra van szükség ha :
• Gyors légzést, vagy légzési nehézséget tapasztal
• Bőrszíne kékes
• Nem iszik elég folyadékot
• Túlzottan aluszékony, nem élénk
• Influenza-szerű tünetei javulnak ugyan, de visszatér a láz, köhögés
A felnőtteknél figyelmeztető jel arra, hogy sürgős orvosi ellátásra van szükség:
• Légzési nehézség vagy légszomj
• Fájdalom vagy nyomásérzés a mellkasban és a hasban
• Hirtelen szédülés
• A súlyos, vagy tartós hányás
Köszi a választ!
Amúgy tényleg nem vagyok hipohonder, és most magamat sem értem, h hogy hihetem ezt..
Kedves második!
Nagyon szépen köszönöm a teljes válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!