Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 2hetes tegnap voltunk...

Kisfiam 2hetes tegnap voltunk dokinál és szájpenésze van azt mondta hogy ecsetelgesen fel is irt Glycerinum boraxatum nevü gyogyszert hogy kezeljem?

Figyelt kérdés
Azt mondta véresre kell tisztitani akkor van igazán kezelve én elég durvának gondolom ezt a módszert meg persze nem is igazán szeretném alkalmazni
2010. dec. 4. 09:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem kell véresre kezelni,nekem is mikor pici volt a kisfiam,nekünk is többször volt szájpenészünk,és ugyanazt kaptuk mint ti,én ugy csináltam,nekem a doki néni mondta,h vettem gézlapokat,azt tekertem rá a mutató ujjamra és a gézre az ujjam végére tettem a boraxatumot,és ugy törülgettem ki a száját,oldalt is,a nyelvét és a szájpadlását is,és ne ijedj meg,van amelyik baba öklendezik töle,igy azt mondják,h jobb a hami elött csinálni nekik,mert akkor nem tudja kihányni esetleg a kaját.

Meg amire ilyenkor figyelni kell,h ha használtok cumit,vagy cumisüveget mindig sterilizáni kell,meg ha mellbimbüókiemelövel szoptatod akkor azt is,én azzal kellett,h szoptassam,mert befelé forduló mellbimbóm van,igy nekem azt is kellett fertötlenitenem.

De ne aggódj szépen helyre jönnek ettöl az ecsetelötöl,egyébként a régi neve rózsamézolaj,mikro én kicsi voltam akkor még ilyen néven árulták,az anyukám mondta,és majdnem minden babánál elöfordul ez.

Jobbulást a babádnak!

Remélem tudtam segiteni neked!:)

2010. dec. 4. 09:46
 2/3 anonim válasza:
Nekünk a Glygosept segít ilyenkor, igaz csíp, de gyorsan hat.
2010. dec. 18. 09:17
 3/3 Viridissima válasza:
A szájpenészt a Candida nevű gomba okozza. Gyenge immunrendszer esetén, vagy antibiotikumos kezelés után elszaporodhat a gomba, akár az anyuka, akár a csecsemő kapta a gyógyszert. A felírt ecsetelő mellett célszerű az anyukának lecsökkenteni a cukor és szénhidrátbevitelt, mivel a gomba a cukorral táplálkozik, és az anyatejen keresztül a cukor is bejut a gyermek szervezetébe, ami tovább táplálja a gombát, így nehezebb lesz megszabadulni tőle. A szájpenész mellett a csecsemők hasfájósak is lehetnek a Candida miatt.
2011. febr. 8. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!