Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért éledek fel 22 óra után?

Miért éledek fel 22 óra után?

Figyelt kérdés
Egész nap fáradt és álmos vagyok. Délutánra meg főleg. Este 8kor már aludnék el. Eljön a 10 óra, és mint aki most ébredt, elszáll a fáradtságom, pihent leszek és üde. Hajnal 2-nél hamarább pedig nem tudok elaludni, még ha lefekszem korábban mint 10 akkor sem. Csak forgolódok, de semmi. Mitől lehet ez? Marhára idegesítő. Amikor nappal hasznos dolgokat csinálhatnék nincs erőm hozzájuk, este pedig amikor aludni kéne, tele vagyok energiával...
2011. szept. 30. 23:05
1 2
 11/17 anonim válasza:

a xanax egyáltalán nem szorongás ellen van, hanem altató.

én anno cipralexet szedtem, 1 hónap után minden tökély volt.

2011. szept. 30. 23:28
 12/17 A kérdező kommentje:

Kajak? Anyámnak szorongásra írták fel, meg a betegtájékoztatóban is ez van: "1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A XANAX ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Xanax hatóanyaga, az alprazolam egy triazolo-benzodiazepin, ami minőségileg a benzodiazepinekhez hasonló tulajdonságokkal (szorongásoldás, nyugtató-altató hatás, izomlazítás, antiepileptikus hatás) rendelkezik."

De ezek szerint akkor az altató-hatás a fő "erőssége"? Mondjuk én is bealszok tőle, viszont a szorongást is megszünteti...

2011. szept. 30. 23:32
 13/17 A kérdező kommentje:
Cipralexet a háziorvos írhat fel?
2011. szept. 30. 23:35
 14/17 anonim válasza:
ezek szerint van nyugtató hatása is, de én csak altatóként ismertem.
2011. szept. 30. 23:36
 15/17 anonim ***** válasza:
ne használd altatónak a xanaxot, először kiüt, de egy hét múlva már semmit sem fog érni, két hét múlva meg már nap közben is kell. az nem ilyesmire való. :)
2011. szept. 30. 23:38
 16/17 anonim válasza:
nem tudom, hogy felírhatja-e. én alvásdiagnosztikán is voltam, és ott írták fel. egy havi adagot, és be kellett menni kontrollra, és egy újabb havi adagot. kb. 4 hónapig szedtem, nekem nagyon sokat ért. de ez függ a pontos diagnózistól, meg az embertől is. lehet hogy neked nem válna be.
2011. szept. 30. 23:39
 17/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat! :)
2011. okt. 1. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!