Nem egy természetes mozdulat, de biztosan előfordult már pár emberrel,hogy megnyalnak egy kezeletlen fémtárgyat.. Elég jellegzetes íze van. A minap megvágtam a kezemet késsel és bekaptam az ujjamat,hogy ne ömöljön belőle a vér. Kb. teljesen ugyanaz volt az íz.. Nagyon intenzíven "vasízű a vérem".. Okozhat ez problémát? Vagy ez csak jó?
vérnek ilyen az íze :) de ha aggódsz keresd fel a háziorvosod és kérj laborba papírt. a vérvétel amúgy is minden évben ajánlatos legalább egyszer !
2011. júl. 7. 12:21
4/11 A kérdező kommentje:
12:16 igen, de te szerintem rosszul emlékszel, ha a vért kémiaórán tanultad! Az szerintem biológia.. egyéni szocprobléma, ha te nem figyeltél oda. Amúgy csekkold az 1. és a 3. válaszolót.Mondjuk még életemben nem voltam vérvételen.. lehet,hogy elmegyek a közeljövőben
2011. júl. 7. 12:25
5/11 anonim válasza:
én az első vagyok, de abban a másidiknak igaza van,hogy a vas ionos alakban van jelen a vérben.
2011. júl. 7. 12:29
6/11 anonim válasza:
Ionokról és fémekről írtam (nem a vérről), ez pedig kémia.
Arra utaltam, hogy ne akard a fémtárgy tulajdonságait keresni a vérben, ami nem fémes vasat tartalmaz. Ugyanazt a szót használjuk rá, de nem ugyanaz a kettő.
2011. júl. 7. 12:30
7/11 anonim válasza:
Vagyis a fémes íz nem arra utal, hogy sok a véredben a vas, hanem másra. Terhességnél, gyomorproblémáknál szoktak fémes ízt emlegetni, azt hiszem, de ezt már a doki jobban tudja.
2011. júl. 7. 12:33
8/11 anonim válasza:
nekem nagyon brutál vashiányom van. ha neked túl sok a vasértéked, szólj, és alkudozzunk :D (tudom, hogy nem lehet... kár:( )
2011. júl. 7. 12:33
9/11 anonim válasza:
Ha túl sok vas van a szervezetedben, annak vannak külső jelei. Főleg a széklet sötét színe, közelít a feketéhez. Vérzékenység, lassabban alvad meg a vér.
Általában vaspótlóktól kialakulhat vas mérgezés. De nem hiszem, hogy magától kialakul.
2011. júl. 7. 12:34
10/11 anonim válasza:
egy labor tényleg nem ártana. én véradó voltam, és egyszer
túl magas volt a hemoglobinszintem, amit helyben megállapítottak az ujjból vett vérből.
azt kérdezte a doki, hogy dohányzom-e. csak néztem, mert sosem cigarettáztam, de ezek szerint mégis van öszefüggés,ha így rákérdezett.
probléma nem volt, a vért levették. de a magas vastartalom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!