A futás használ valamit?
Én kifejezetten utálom a futást, mert:
- jó és drága ciő kell hozzá, ami
- erősen kopik,
- nyeli az ember a szmgot,
- esetleg ázik, fázik,
- izzad,
- koptatja a térdét, csípőizületeit,
- csatakos lesz a haja,
- lobognak a mellei
Még sorolhatnám. Én inkább az edzőtermet választottam. Ott addig és annyit edzek, amennyi jól esik.
futás elsősorban aerob és kardió edzés, ami zsírt éget.(20perc után lépsz az ún. "zsírégető tartományba")
sztem jó, mert erőnlétet is ad és formálja a feneket is, illetve tüdőd is tágul.
BETONON nem egészséges futni, így valami földutat válassz, vagy sportpályán, salakon.
CIPŐ meg nem kell hogy nagyon drága legyen ...
Mindenre jó. Futás vagy legalábbis sok és intenzív gyaloglás nélkül az ember nem lehet egészséges. A neten bárhol megnézheted, hogy mire jó a futás, úgy hogy csak felvillantanám, hogy edzi a szívet, a keringési- és a légzési rendszert, erősíti az izmokat, az izületeket, a csontrendszert. Én sokat és rendszeresen futok, így pl. a nyugalmi pulzusom 50 évesen percenként 60 körüli (másnak 80 körüli, ennyivel többet dolgozik a szíve), a vérnyomásom 120/80 és minden laboradatom rendben van. Persze a táplálkozásom is egészséges.
Én heti 4-szer futok, ez szerintem jobb mint minden nap. Ha lehet kimegyek a természetbe, ott az igazi! Ha komolyan elkezdel futni, úgyis érezni fogod a hatást, és nem is akarod abbahagyni. Fontos a rendszeresség és a fokozatos fejlődés.
Jó a szívnek, a vérkeringésnek, a tüdőnek, a nyirokrendszernek, az izmoknak.
Első válaszoló:
Elég egy sportcipő, és nem kell drága helyen venni. Olcsóbban is lehet jót!
Ha puhán futunk, nem árt az ízületeknek, pl. park füvén.
Egy parkban nem rossz minőségű a levegő.
Egy jól választott melltartó lefogja a mellet.
Tornázni is lehet otthon is, nem feltétlen kell edzőterem.
20e ftos cipőt, aki írta.. elég megfontolatlan.
Nem mindenki versenyszinten gondolkodik a futásban, mint ahogy a kérdező sem.:D:)
Nem hiszem, egy normális fajta edzőcipő ne lenne jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!