Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 134-es vérnyomás és a 86-os...

134-es vérnyomás és a 86-os pulzus sok? 13 éves vagyok és ha igen akkor ezzel el kell menni orvoshoz csak ez még nem veszélyes? és lehet kezelni házilag?

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 20:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
anyuval mértem meg .. de nem úgy mértem ahogyan mondtam és közben beszéltem egy kicsit amúgy most érzem hogy lement egy kicsit
2011. jún. 21. 21:13
 12/15 A kérdező kommentje:
emiatt küldhetnek korházba vagy kivizsgálásra? =/
2011. jún. 21. 22:01
 13/15 A kérdező kommentje:

A hipertónia legáltalánosabb szövődményei

a koszorúér-betegség (szívinfarktusveszély);

a szívelégtelenség;

a különféle agyi szövődmények (pl. agyvérzés), amelynek következménye lehet a lebénulás, beszédzavar, gondolkodási képtelenség;

a veseelégtelenség;

az érszűkület (ha cukorbetegséggel, dohányzással, magas vérzsírszinttel társul).

ezek lehetnek nekem is ? :OOOO

2011. jún. 21. 22:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen, ezek a szövődményei a magas vérnyomásnak. De azért nem vidd túlzásba az aggódást, mert mint írtam, van olyan is, akinek eleve magasabb a vérnyomása. Hogy megtudjuk, nálad melyik eset áll fenn, el kellene látogatnod orvoshoz. Igen, lehet. hogy elküldenek kivizsgálásra, de semmi olyat nem fognak tenni veled, ami fájna. Megmérik a vérnyomásod, csinálnak egy EKG-t, ilyesmi. Kórházban emiatt nem hinném, hogy benntartanának.

De tényleg ne idegeskedj ezen, mert amíg nem látott orvos, addig semmi sem biztos.

Beszélj erről a szüleiddel is, ok?

2011. jún. 21. 22:21
 15/15 A kérdező kommentje:
ok...
2011. jún. 22. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!