134-es vérnyomás és a 86-os pulzus sok? 13 éves vagyok és ha igen akkor ezzel el kell menni orvoshoz csak ez még nem veszélyes? és lehet kezelni házilag?
A hipertónia legáltalánosabb szövődményei
a koszorúér-betegség (szívinfarktusveszély);
a szívelégtelenség;
a különféle agyi szövődmények (pl. agyvérzés), amelynek következménye lehet a lebénulás, beszédzavar, gondolkodási képtelenség;
a veseelégtelenség;
az érszűkület (ha cukorbetegséggel, dohányzással, magas vérzsírszinttel társul).
ezek lehetnek nekem is ? :OOOO
Igen, ezek a szövődményei a magas vérnyomásnak. De azért nem vidd túlzásba az aggódást, mert mint írtam, van olyan is, akinek eleve magasabb a vérnyomása. Hogy megtudjuk, nálad melyik eset áll fenn, el kellene látogatnod orvoshoz. Igen, lehet. hogy elküldenek kivizsgálásra, de semmi olyat nem fognak tenni veled, ami fájna. Megmérik a vérnyomásod, csinálnak egy EKG-t, ilyesmi. Kórházban emiatt nem hinném, hogy benntartanának.
De tényleg ne idegeskedj ezen, mert amíg nem látott orvos, addig semmi sem biztos.
Beszélj erről a szüleiddel is, ok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!