Miért kéne éjfél előtt aludnom?
Most nem az iskolaidőre/munkaidőre gondolok, amikor 10-11 között tényleg le kéne feküdni, hogy másnap hajnal 6-ig meglegyen a 7-8 óra alvás; hanem iskolai szünetekre/szabadságra, amikor otthon vagyunk vagy szórakozni megyünk, más dolgunk nincs.
Sokan mondják, hogy éjfél előtt kell feküdni, korán kell feküdni/kelni.
Ez szerintem nemcsak kellemetlen és egyszerűen nem mindenkire igaz (pl. rám nem), hanem valahogy nem is jön ki...
Ha 10-kor fekszünk (és tegyük fel, el is alszunk elég hamar), akkor már reggel 6-kor, legkésőbb 7-kor kelnünk kéne, mert különben már túl sokat alszunk...
Szerintem ez a korai fekvés/kelés kellemetlen, hiszen egy jó műsort, egy jó könyv legjobb részét, egy kellemes cset-et kell félbeszakítani. Másrészt felesleges is...
Azért szünidőben/szabadság alatt nem hinném, hogy a többség felkelne 8-9 előtt. Akkor pedig bőven elég éjfélkor feküdni, de leghamarabb 11-kor.
Mi a véleményetek? Ti mit hallottatok / vallotok erről?
Valóban sok orvos állítja ezt?
Nekem fura...
sosem érdekelt,hogy mit kell
tizenkevés évesen elmagyaráztam anyámnak is,hogy amig jól teljesitek,hagyjon békén azzal hogy mikor fekszem le
bagoly voltam szerintem előző életemben,éjjel 2 előtt nem szeretek aludni
van hogy 4 óra alvás után is kipihent vagyok,vagy hogy 8-9 után se...
ha meg szabin vagyok,akkor főleg nyáron,hajnal 4 amikor lefekszem,alszok 8ig,délután alszok megint pár órát
akinek nem tetszik,nem kell néznie:)
persze ha felháboroott tizenéves vagy nyáriszünetben,akkor sajnos konok szülőkkel nem sokat tehetsz,max megvárod mig elalszanak,és visszakapcsolod a gépet
Már 18 vagyok, itthon ősöknek teljesen mindegy szerencsére. Csak próbálok egészségesebben élni, azért érdekel.
Ha nem próbálnék egészségesebben élni, akkor 900%-ban egyetértenék Elsővel. xD
Így izgat kicsit...
Amúgy én ha korán fekszem/kelek, sokkal kevésbé pihenem ki magam, mint ha 9-ig alszom akár 1-től. Szóval nekem mintha 6-8 óra között lenne az a fontos periódus, amikor aludnom kell.
Ki tudja, ez érzés-e, vagy tényleg így van.
És mindenkinél?
Mert mondom, hogy én igazából 6-8 között pihenek legtöbbet - ezt tapasztalom rendszeresen.
Éjfél előbb pedig nehezen alszom el, ha egyáltalán elalszom.
Meg tényleg az a legfurább számomra, hogy aki 10-11 között fekszik, annak 6-7 között kelnie kell, és pont az a legrosszabb...
A rendszerességek egyébként nem jók - legalább is szerintem. Nemcsak újabb szabályokat és megkötöttségeket jelentenek, amikből úgy gondolom, minden életkorban így is túl sok van, hanem egy-egy buli, összejövetel, nyaralás, utazás (akár már egy időzóna átlépése) vagy az óraátállítások alkalmából nagyon megviselőek.
Egyik legjobb barátnőm kb. mindent rendszeresen csinál, minden nap ugyanakkor. Azon kívül korán fekszik és korán kel hétvégén is. Rajta látom a rendszeresség összes hátrányát. Ja, és sokszor álmos.
Szóval nem tudom...
Hosszútávon lehet, hogy tényleg a pacsirtáknak van igazuk - ezért is tettem fel a kérdést, mert nem tudom.
Ők valóban, azt tudom.
Amúgy nem tartom a dolgot az élet nagy problémájának, csak egy dolognak, amiről szeretnék egy cseppet többet megtudni.
És nem az olyan fokú rendszertelenségnek vagyok híve, mint aki 2-3 műszakban dolgozik. Hanem az olyannak, hogy ne kelljen minden nap fél nyolckor vacsorázni (most mondtam valamit), hanem 6-9 között, amikor éhes vagy. Fekvés 11-1 között, amikor fáradsz és kezdesz unatkozni. Kelés ("szorgalmi időn" kívül 7-10 között ahogy akarsz. Na az ilyen fokú rendszertelenségnek vagyok híve.
Ha az előbb félreérthető voltam - mert lehet, hogy az voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!