Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért nem tudok álmos lenni?

Miért nem tudok álmos lenni?

Figyelt kérdés

Viszonylag későn fekvős vagyok, és most egyre inkább. Iskolaidőben nagyon keveset alszom, de szünidőben se sokat.

Mégis, mindig pörgök.

Először arra gondoltam, a gépezés miatt. De hamar rá kellett jönnöm, mert nem. Ha iskolában vagyok, akkor is pörgök, ha egy-két unalmas óra teljesen elálmosít, utána egyet röhögünk a barátnőmmel utána megint pörgök.

S egyébként is, ha nem ülök gép előtt, akkor is pörgök.

A miatt aggódom, hogy talán így is gondot okoz az alváshiány, a kevés alvás, csak ezt valamiért nem tudja jelezni a szervezetem?

2011. jún. 3. 20:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Ne ijesztgess!!! Remélem nem! :D Nem tudom. Ezzel én is ugyanigy vagyok...Éjfélkor lefekszek kb fél 1kor elalszok és és fél 7kor kelek...és napközben nem alszok...Persze néha érzem, hogy kezdek álmos lenni, de mindig megvárom a lefekvés időt mondván nem kell du-i szunya :D És rengeteg energiám van.... Oo
2011. jún. 3. 20:33
 2/10 A kérdező kommentje:

Na, akkor ugyanaz.

Én is 11kor fekszem és fél 12-kor alszom el (jó esetben) suliidőben. Hatkor pedig ébredés - tehát 7 óra alvás is ritkán van meg.

Azon kívül meg 12-fél 1.

Mindenki álmos körülöttem, én meg alig-alig.

Az az érdekes ettől függetlenül, hogy ettől függetlenül, kívánom néha a sok alvást, 11 óra simán megy egy-egy olyan hétvégén.

2011. jún. 3. 20:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok: Dettó. Ha úgy vagyok, én is átalszom a fél napot mint egy lajhár... :D remélem megmaradunk...lehet h nekünk ennyire van szükségünk, a szervezetünknek ennyi elég... :))
2011. jún. 3. 21:59
 4/10 anonim ***** válasza:

Hat óra alvás!

Jajjh! ha lenne időm 6 órát aludni...

Kicsi gyermekek! Majd amikor 4:30-kor keltek és 22-ig munkálkodtok, (nem órán ültök aztán röhögcséltek) akkor majd érezni fogjátok, hogy álmosak vagytok.

Addig meg örüljetek, a könnyed gyermekkornak!

2011. jún. 8. 07:07
 5/10 A kérdező kommentje:

*Órán ültök 7-9 órát, aztán otthon éjjelig tanultok

Így néhány ember esetében helyesebb lenne.

Elhiszem, hogy a felnőttkor nehezebb, de nekünk se fenékig tejfel!

Amúgy nem akarok bunkó lenni, tényleg de tényleg nem, de a kérdés nem erről szólt!

2011. jún. 16. 23:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Majd rájössz, hogy a gyermekkor de bizony: Fenékig tejfel.

Ez az egy amiért jó lenne aludnod. (Később visszasírod, hogy miért nem tetted, amikor volt rá időd.)

2011. jún. 17. 06:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Aki valami jót is át kíván adni az eljövendő generációnak, annak felnőtt korában valóban több a tennivalója. (és gondtalannak láthatja a gyermekkort)

És amiről a kérdés szólt:

Azért nem tudsz álmos lenni, mert ég benned a tettvágy és a fiatalos lendület.

;)

Bajod nem lesz tőle, a szervezeted majd jelzi, ha fáradt.

De mivel nem kellene végsőkig húzni, így próbálkozhatnál azzal a módszerrel, hogy:

Lefekszel aludni és ahelyett, hogy hagynád össze-vissza kavarogni gondolataid, összpontosítva arra gondolsz, hogy pihennek (alszanak) az egyes testrészeid.

Először csak a lábujjad hegye. Azután pihen a teljes lábujjad, aztán a talpad és lábfejed... amíg apránként, minden szerveden át el nem jutsz a fejed búbjáig.

Tapasztalatból én ebbe mindig belealszom.

30/F

2011. jún. 17. 07:04
 8/10 anonim ***** válasza:

előző vagyok:

* Tapasztalatból _mondom_: ebbe mindig belealszom.

Sok sikert! :)

2011. jún. 17. 07:09
 9/10 A kérdező kommentje:

Hú, ez jó ötlet!

Csak nehéz lefeküdni, mert ha suli van tanulok, ha nincs suli, mindig este foglalom el magam a legjobban.

De ha ráveszem magam, vagy ha korán kell kelnem, akkor ki fogom próbálni ezt az ötletet. Az ilyesmik úgyis tetszenek. :)

2011. jún. 18. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha teheted, minél többet legyél _friss_ levegőn. Az is segít. Nem tudom, hogy városi vagy-e.

Én vidéken sokkal jobban tudok (el)aludni.

2011. jún. 21. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!