Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ilyen nektek is szokott lenni?

Ilyen nektek is szokott lenni?

Figyelt kérdés
Lehet bután és gyerekesen hangzik,de kiskorom óta ...bárhol ülök pl.busz,villamos,vonat(ablak mellett) és olvasok vagy telózok,akkor elszédülök és enyhe hányingerem van. Ez mi?:S :(
2011. okt. 10. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez nekem is van és sok más embernek. Ezt el kell fogadni, nem tudsz vele mit csinálni.
2011. okt. 10. 16:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, utazási betegségnek hívják, ha ez megnyudtat én hányni is szoktam ha úgy hozza...:S

De ki lehet nőni, azt mondják akkor múlik el teljesen ha vezetned kell, mert annyi mindenre kell figyelni.

A buszon ülj előre, és nézz ki a szélvédőn egyenesen előre, és ne olvass, ne ülj háttal, így kevésbé leszel rosszul.

2011. okt. 10. 17:01
 3/7 A kérdező kommentje:
ohh,köszönöm :)
2011. okt. 10. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, néha én is érzem, amikor nem kifelé nézek az ablakon. Tényleg az a legjobb, ha kinézel. Tengeribetegség ellen is az jó (állítólag), ha a horizontot figyeled.
2011. okt. 10. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:
igen utazási betegség,és a belső füllel van összefüggésben,az érzékeli a mozgást,és a mi agyunk a belső fül által kapott ingereket másképp dolgozza fel,ahogy látjuk,vagy csak érzékeljük menet közben a tárgyakat,akár fákat,mintha mozognának.Elvileg van rá gyógyszer és ki is lehet műtéti úton is iktatni,de van aki kinövi idővel,de ez ritka.
2011. okt. 10. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt (azért csak volt, mert már nem tömegközlekedem, van kocsim) és egyszer valahol hallottam, hogy a tengeribetegséget úgy tudják orvosolni ha a horizontot nézed. Ez a szárazföldön nyilván nem nagyon megoldható, de ha találsz valami messze lévő, összefüggő magasan lévő dolgot (pl egy hegyet) és azt nézed akkor egész elviselhető lesz az utazás. Én mindig a Mecsek tetejét bámultam. :-)
2011. okt. 10. 17:13
 7/7 anonim ***** válasza:

gyerekkoromban nekem is volt ilyen bajom, szerencsére kinőttem.

emlékszem 7.ben mentünk Ausztriában a szerpentinen, és sajnos előbújt a kisróka :)

sima, egyenes úton nincs ilyen bajom, de most voltunk Horvátországban, és Krk felé egy borzasztó kanyargós úton kellett mennünk. na ott azt mondtam, h többet sem jövök ide, olyan rosszul voltam. aztán az a pár nap tuti nyaralás meggyőzött, h ennyi kis tengeribetegséget megér :)

2011. okt. 11. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!