Ilyen nektek is szokott lenni?
Figyelt kérdés
Lehet bután és gyerekesen hangzik,de kiskorom óta ...bárhol ülök pl.busz,villamos,vonat(ablak mellett) és olvasok vagy telózok,akkor elszédülök és enyhe hányingerem van. Ez mi?:S :(2011. okt. 10. 16:49
1/7 anonim válasza:
Ez nekem is van és sok más embernek. Ezt el kell fogadni, nem tudsz vele mit csinálni.
2/7 anonim válasza:
Igen, utazási betegségnek hívják, ha ez megnyudtat én hányni is szoktam ha úgy hozza...:S
De ki lehet nőni, azt mondják akkor múlik el teljesen ha vezetned kell, mert annyi mindenre kell figyelni.
A buszon ülj előre, és nézz ki a szélvédőn egyenesen előre, és ne olvass, ne ülj háttal, így kevésbé leszel rosszul.
3/7 A kérdező kommentje:
ohh,köszönöm :)
2011. okt. 10. 17:05
4/7 anonim válasza:
Igen, néha én is érzem, amikor nem kifelé nézek az ablakon. Tényleg az a legjobb, ha kinézel. Tengeribetegség ellen is az jó (állítólag), ha a horizontot figyeled.
5/7 anonim válasza:
igen utazási betegség,és a belső füllel van összefüggésben,az érzékeli a mozgást,és a mi agyunk a belső fül által kapott ingereket másképp dolgozza fel,ahogy látjuk,vagy csak érzékeljük menet közben a tárgyakat,akár fákat,mintha mozognának.Elvileg van rá gyógyszer és ki is lehet műtéti úton is iktatni,de van aki kinövi idővel,de ez ritka.
6/7 anonim válasza:
Nekem is volt (azért csak volt, mert már nem tömegközlekedem, van kocsim) és egyszer valahol hallottam, hogy a tengeribetegséget úgy tudják orvosolni ha a horizontot nézed. Ez a szárazföldön nyilván nem nagyon megoldható, de ha találsz valami messze lévő, összefüggő magasan lévő dolgot (pl egy hegyet) és azt nézed akkor egész elviselhető lesz az utazás. Én mindig a Mecsek tetejét bámultam. :-)
7/7 anonim válasza:
gyerekkoromban nekem is volt ilyen bajom, szerencsére kinőttem.
emlékszem 7.ben mentünk Ausztriában a szerpentinen, és sajnos előbújt a kisróka :)
sima, egyenes úton nincs ilyen bajom, de most voltunk Horvátországban, és Krk felé egy borzasztó kanyargós úton kellett mennünk. na ott azt mondtam, h többet sem jövök ide, olyan rosszul voltam. aztán az a pár nap tuti nyaralás meggyőzött, h ennyi kis tengeribetegséget megér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!