Hogyan állhatnék le az önhánytatással, hashajtózással? 16/f
Elég kövér vagyok (178/77 kg) ezért még ősszel elkezdtem diétázni. Olyan szeptember környékén. Szó szerint koplaltam napi 2-300 kalóriát ettem. Ezt pár napig, és utánna ettem délben és egy kicsit délután. Ezután rámtört a farkasétvágy. Egyszer 10 perc alatt megettem 9-10 francia krémest. Hogy ne jöjjenek ráma kilók ráittam 1 liter vizet és kihánytam. Aztán hashajtókra is rászoktam (dulcolax) és vízhajtókat is szedtem (furon). Ezek a falásos epizódok hetente kétszer törtek rám. Mostanság egyre gyakrabban. A zsebpénzem is mirelitsütire megy el.
Hogyanm tudnám megtörni ezt az ördögi kört? Mostanság naponta csak egyszer hánytatom magam.. De a hashajtót szedem és vízhajtót is,. Mi a megoldás? Segítsetek!!!!
"kedves" előző! Nem azt kértem h. címkézz fel hanem hogy segíts!
Másnak nem mondanám el mert iszonyúan szégyellem magam. Na mindegy úgyse értheted meg...
Jah, bocs, ha senkinek nem mondanád el, akkor csináld csak!
Erről pszichomókus nélkül baromi nehéz leszokni, és a szüleidnek is illene tudnia róla.
Előbb-utóbb úgyis rájönnek, szóval mindegy.
De nem kéne "leugatni" azt, aki segíteni próbál!
A többiekkel teljes mértékben egyetértek. Hidd el, a testmagasságodhoz képest a súlyod tökéletes, nem kellene fogynod!
Ha mégis nagyon daginak látod magad, akkor az egy mentális betegségre utaló jel. Ebben az esetben pedig - akár tetszik, akár nem - pszichiáterhez kellene fordulnod! Ez nem jelenti azt, hogy bolond vagy, hanem csak azt, hogy egy testképzavarod van. Ez pedig orvosolható a megfelelő szakemberrel. Nem is igazán értem, hogy mi van ebben szégyellnivaló. Hidd el, az az orvos számtalan ilyen problémával küzdő embert látott már, és nem fog kiakadni semmin. Nyugodtan elmondhatod a leltitkosabb érzéseidet is, mivel orvosi esküt tett arra, hogy mindent megőriz, nem fogja közzétenni bármit hall is tőled. Bízzál benne! Segíteni tud! Nincs miért szégyenkezned!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!