Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kb. fél éve vettem észre,...

Kb. fél éve vettem észre, hogy egyszerűen elfelejtek szavakat, amik korábban az alapszókincsem részét képezték. Mitől van ez?

Figyelt kérdés

Még csak 21 vagyok, de nagyon idegesít, hogy bizonyos alapszavak nem jutnak eszembe, vagy csak nagyon nehezen, és ilyenkor teljesen leblokkolok. Először azt hittem, hogy ez attól lehet, hogy mostanában keveset olvasok, de mivel egyetemista vagyok, ezt így vizsgaidőszak alatt megcáfolnám.

Nagyon idegesítő, amikor pl. egy szimpla baráti beszélgetésnél öt percenként mondom azt, hogy "mi is az? elfelejtettem/nem jut eszembe a neve"

Lehet, hogy érdemes lenne egy kivizsgálás?

2011. jan. 9. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet fáradtság miatt is, vagy egyszerűen nem használod olyan gyakran azokat a szavakat, de igen, lehetséges központi idegrendszeri zavar is.

Amúgy vizsgaidőszakban nekem is ez a problémám szokott lenni :D Mondjuk az neccesebb, amikor vizsgán nem jut eszembe, és választhatok, hogy furán, magyartalanul körbe írom, vagy ööö-zök még egy ideig és a tanár nem bírja kivárni, ezért segít :D

2011. jan. 9. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát nem akarlak megijeszteni de akár komoly betegség előjele is lehet. Most még csak alap szavakat felejtesz el később már még több szót végül alig tudsz majd értelmesen beszélni.
2011. jan. 9. 17:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs mitől van, de nálam is így van. Kimondottan vicces, mikor épp angol órát tartok, és nem jut eszembe a magyar szó :) Ez van. Megtanultam együtt élni vele és nevetni rajta :)
2011. jan. 9. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Utolsó! A kérdező esete teljesen más, ne nyugtassuk meg, mert ez nagyon komoly betegség (pl Alzheimer-kór) kezdete is lehet. Ez gyógyíthatatlan és elég ritka ilyen fiatalon, de lehetséges, és korai felismeréssel meghosszabbítható a relatív kevés tünettel járó időszak. (Tudom, nagyon közeli környezetben vitt el valakit nemrégiben ez a betegség, borzalmas)
2011. jan. 10. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!