Miért félek ennyire az emberektől?
Tudom, hogy ez valamifajta pszichés betegség, de a következő gondom van:
Ha tömegbe kell kimennem, mondjuk a belvárosba, akkor egyből elkap valamiféle félelem a mások gondolt véleménye miatt. Nagyon foglalkoztat ki mit gondol rólam, bár tudom h nem lehetek mindenkinek szimpatikus, meg nem lehet mindenkit szeretni, de sajnos ez van. Már a buszon is bezárva érzem magam, annyira elkap néha a félelem. Mit tehetnék? Kérlek segítsetek! Köszönöm szépen :)
Mi nem tudunk segíteni, de még pszichológus sem, csak pszichiáter, mert neked fóbiád van, és ezt orvosnak kell kezelni.
Halogatni nem lenne jó a dokit, mert magadtól nem gyógyulsz meg. (Szerintem agorafóbiád van, de ez nem biztos, és ha mégis, akkor sem segítettem vele semmit.)
Szóval: orvos!! És jobbulást!
Első válaszoló vagyok, én írtam az agorafóbiát. Nem vagyok pszichiáter, de tanultam, mint tantárgyat. Így emlékszem:
" Az agorafóbia megjelenhet önálló betegségként vagy szövődhet pánik szindrómával. Ma már nem csak a nagy nyitott terektől való félelmet jelenti, hanem több fóbia gyüjtőnevévé vált. Magában foglalja mindazokat a félelmeket, melyek arra vonatkoznak, hogy a beteg nem tud az adott helyszíntől, szituációtól szégyenkezés nélkül biztonságos helyre menekülni. Tömegtől való félelem, a boltoktól, áruházaktól, mozitól, színháztól, lifttől való félelmet és a közlekedési fóbiát vagy az otthontól való eltávolodást is jelenti. A fóbiás szituációkban pánikrohamok jelentkeznek."
Lehet, hogy nem jól tudom, de túl messze nem járhatok a valóságtól. De mindegy is, egy a lényeg: orvos!!
Szerintem neked nincs eleg onbizalmad, ez lehet a problema. Milyen volt a gyerekkorod? Megalaztak? Mert a gyerekkori lelki terror...stb. az ember lelkivilagat egy orok eletre tonkreteszi.
Szerinted mi lehet az ok? Teljes egeszseges csaladban nevelkedtel fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!