Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan kezeljem a szájszárassá...

Hogyan kezeljem a szájszárasságom és horkolásom?

Figyelt kérdés
Valószínű a kettő ugyanaz miatt van,este a barátnőm alig tud aludni a horkolásom miatt,(már azsem segít ha oldalbakönyökölxD) és amit én észreveszek bböl az h reggelre eszméletlen mód kiszárad a szám(belül) és nyelni alig tudok.csoda hogy tudok igy aludni.Lehetöleg valami itthoni modszer érdekelne a drága "gyógyszerek" majd csak a legvégső esetben jöhetnek szóba.
2010. nov. 27. 12:35
 1/3 Böse ***** válasza:

Én úgy vettem észre hogy horkolni főleg túlsúlyos emberek szoktak, ha ez a helyzet, le kell fogynod. Ha nem, próbálj hason fekve aludni.

Szájszárazságod meg azért van mert 8 órán keresztül a szádon veszed a levegőt. Próbálj meg az orrodon lélegezni. Ha orrsövényferdülésed van mint nekem akkor nem fog menni, ameddig plasztikai sebész meg nem műti.

Gyógyszerekkel teljesen fölösleges próbálkozni, láthatod hogy pofon egyszerű fizikai okai vannak a problémádnak.

2010. dec. 5. 10:04
 2/3 anonim válasza:

Rengeted oka lehet, de a leggyakoribbak:

1, dohányzás

2, lefekvés előtt 1-2 órával étkezés

3, hanyatt alvás közben kinyíló száj

4, gyomorsavtúltengés

5, orrsövényferdülés

6, és akár orrpolip

q, Amennyiben dohányzol, akkor 1 órával lefekvés előtt szívd el az utolsó szálat és készítsd az ágy mellé némi folyadékot (tea, ásványvíz)

2, Evésre ugyanez vonatkozik, utolsó nasi 2-3 órával lefekvés előtt

3, Hanyattt alvás esetén próbálj pozíciót váltani,vagy oldalt vagy hanyatt, az emberek nagy része valamelyiket nem tűri a kettő közül. A pozícióhoz megfelelő párnát is válassz.

4, Ha reggel rossz ízű a szád, akkor gyomorsavtúltengés is lehet mögötte, étrendváltás, kávé, cigi elhagyása és savlekötő a megoldás

5 és 6, Ha ennek fenn áll a veszélye és esetleg napközben is nehezebben vagy szuszogva lélegzel, akkor érdemes meglátogatni a szakorvost

2010. dec. 5. 10:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Nos.nemszeretnélek megsérteni elsö kommentelö de nemsegitettél. Mondok többet hátha van valami, 23éves vagyok. 178cm magas 76kg,az orromat nemérte semmi sérülés eddig, teljesen egyenes. Orrmandulámat kiszedték 17évesen.Reggelente nincs rossz ize a számnak lefekvés elött kb 4órával vacsorázom.(alvás elött nemszoktam enni csak gyümölcsöt és teát)Amikor felkelek rettentő száraz a szám, nemszeretném ha megsérülne az ajkam,nyelvem stb ezért egyből megyek a fürdőbe és 1-2percig vizet tartok a számban ezután vmi barnás hurutot köpök mindig.egyszer kétszer azon kaptam magam h a szájpadlásom mögött a "bokszolóm"-nál van ez a hurut.Megeshet h ezmiatt horkolok.Ezt esetleg lelehet bontani vagy megelözni a kialakulását?Esetleg jó lenne erre köptető?Sokat dolgozom nincs idöm ilyen apróság miatt dokihoz menni.Páromat zavarja a horkolás engem a szájszáraság.remélem tudtam segiteni h tudjatok segiteni.
2010. dec. 7. 16:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!