Szoktál naponta pár gezerd fokhagymát enni? Menyi ideje eszed és milyen tapasztalatod van?
Én nem minden nap, de szoktam fokhagymát enni nyersen. Meg vörös és lilahagymát is. A tapasztalat annyi, hogy nem szoktam megbetegedni, amikor mindenki más igen. Nem szoktam megfázni, és a vírusos időszakban is hepi az élet.
De ehhez még hozzájön az, hogy többször vagyok alulöltözve, sokat vagyok levegőn, sokat sétálok, és sok zöld teát iszom.
Szoktam enni fokhagymát mert állítólag nagyon egészséges és sok mindenre jó és segít megelőzni a betegségeket és nagyon hasznos a szervezetnek meg igen fontos anyagok vannak benne és nagyon ajálják ,hogy minden nap együnk belőle csak sajnos ugyanezeket mondják még az alábbiakra is :
dió,halhús,olivaolaj,méz,propolisz,almaecet,tej,stb stb
Nem szoktam, de okulásként elmondok pár dologot: Fokhagyma kapcsán kevés az értekezés a hatásáról, de azon kevés alapján, ami van, a fokhagyma legfontosabb hatóanyaga az allicin. Ez egy instabil vegyület, 23 fok fölött bomlik, és ez okozza azt az igen jellegezetes szagot is. Alapból viszont nincs a hagymában, annak fizikai sérülésekor keletkezik allininból egy enzim segítségével, ami viszont savas pH-n dektiválódik (ennyit a citrommal összeturmixolásról).
Ebből következik:
A, a hagyma annál hatékonyabb, minnél büdösebb, ergó a különböző szagelvevő trükkök pont hatástalanítják az egészet
B, mindenképpen friss, sértetlen hagymát kell használni, különben hatása romlik
Amúgyakit zavar szag, vannak mesterségs készítmények.
Nem eszem, csak ételekben, zavar a szag(om). Még másnap is érzem magamon.
*Amúgyakit zavar szag, vannak mesterségs készítmények
A fokhagyma kapszula is érződik (próbáltam! pár nap után kidobtam), csak nem olyan erősen. Lehelleten és bőrön is. Ráadásul a mesterséges nem is olyan hatékony, mint az igazi, úgyhogy ha mindegyik büdös, jobb a valódi.
sztem a napi 4 gerezd az sok. a fokhagyma nehéz étel, megterheli a májadat.
azt javaslom így kezdésképp egyél kevesebb fokhagymát, napi 1-2 gerezd bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!