Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A túlzott éjszakai izzadásnak...

Leander0101 kérdése:

A túlzott éjszakai izzadásnak mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
tegnap 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
44%
Túl meleget tartassz otthon és túl meleg ruhát viselsz? Vagy kitakarózva 15 fokban is fázol? Amúgy a jó alváshoz 19-20 fok kell sokan 23-24 fokot tartanak, pedig az az oka nagyon sok embernél hogy nem tudnak aludni
tegnap 21:07
 2/7 anonim ***** válasza:
29%
Orvosi vizsgálat kideríti.
tegnap 21:08
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

szorongás, folyadékhiány, túl sok kaja lefekvés előtt , száraz levegő

megfázás, magasvérnyomás többek közt.

tegnap 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:
15%

Hormonális változások: A hormonális egyensúly változása, például menopauza esetén, gyakori oka az éjszakai izzadásnak. A hormonok ingadozása a test hőszabályozását is befolyásolhatja.

Lázas betegségek: A szervezet gyakran izzadással próbálja csökkenteni a testhőmérsékletet, különösen fertőzések, például influenza vagy tuberkulózis esetén.

Gyógyszerek: Bizonyos gyógyszerek, például antidepresszánsok, lázcsillapítók vagy hormonpótló kezelések is kiválthatják.

Alvási apnoé: Az alvási apnoé során a légzés rövid időre leállhat, ami miatt a test "stressz" állapotba kerül, és izzadással reagálhat.

Stressz és szorongás: A pszichés állapotok, például a magas stressz- és szorongásszint, szintén fokozott izzadást okozhatnak éjszaka.

Táplálkozási szokások és alkohol: Az alkoholfogyasztás és a fűszeres ételek lefekvés előtti fogyasztása is hozzájárulhat az éjszakai izzadáshoz.

tegnap 21:50
 5/7 anonim ***** válasza:
32%
#1 Ez nem így van, nálam 25-26 fok van még akkor is, ha kint 5-10, mert körbe vagyok véve lakásokkal, és ez egy modern tégla társasház jó szigeteléssel. Lejjebb tudnám vinni klímával, de nem kell, nekem ez a 25 fok kiváló alváshoz is, sose aludtam rosszul a hőmérséklet miatt.
tegnap 22:13
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

Menj orvoshoz, mert ritkán komoly betegség (pajzsmirigy, limfóma, daganat) is állhat a háttérben.

Ha 40-en felüli nő vagy, akkor esélyes, hogy klimax.

tegnap 22:21
 7/7 anonim válasza:
Hát... Az izzadás a szervezet hőszabályozásának egy módja: vizet választ ki, hogy az elpárologjon, és így hűtsön. Tehát első körben a leglogikiusabb válasz az lenne, hogy túl meleg van. Ha ez kizárható, akkor jön az, hogy valamilyen rendellenesség okozza, azt viszont így távolról senki nem fogja tudni megmondani. Szóval szerintem ha izzadsz, akkor meleged van.
ma 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!