Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kellemetlen szagú izzadásnak...

Kellemetlen szagú izzadásnak mi az oka?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok , nem most pubertálk

pár napja azt vettem észre hogy izzadság szagom van. korábban nem voilt ilyen nem is vagyok izzadós tipus, ha szabadnapos voltam és semmi megerőltetős koszos dolgot nem végeztem (csak pl : takaritás főzés netezés bevásárláa austóval) le sem zudhanyoztam minden nap , mert nem volt testszagom , és nem is tartom egészségesnek a felesleges zuhanyzást. Mostmeg reggel felkelek , nem vagyok izzadt de a hónapljam büdi. mitől lehet ?

2015. szept. 30. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Az elozo napi le nem mosott izzadsag kezd el erjedni szerintem. Attol h nem folyik a viz rajtad, meg budosodsz. Amugy meg a napi 1 az semmi kepp nem tulzas, szval..remelem azert nem varod a nodtol h a mosatlan fszodat kezelgesse.
2015. szept. 30. 12:54
 2/9 anonim ***** válasza:
/illetve ha no vagy akkor a pasidtol h nyaljon.
2015. szept. 30. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem zuhanyzol mindennap?Akkor azért.A hajlatokba hamar beáll a szag,és ha dezodort sem használsz,akkor főleg.Attól még,hogy valaki izzad,nem feltétlenül büdös,és ez fordítva is igaz.Zuhanyozz mindennap,használj dezodort,mert igénytelen vagy!Bocsi
2015. szept. 30. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
ad 1/ az ételekben található aromaanyagok némi átalakulás után megjelenhetnek az izzadtságban, elemezni kell, változott-e valami az élelmezésben ad 2/ az izzadtságban található anyagokat a bőr normál mikroflórájához tartozó baktériumok és gombák hasznosítják és kellemetlen illatú anyagcsere végtermékek keletkezhetnek, ezért ajánlatos a nedves testtájakon rendszeres napi (esetleg gyakoribb)tisztálkodást végezni, ad 3/ a nem kellően nedvszívó vagy a test párolgását akadályozó (műszálas) ruhanemű alatt megváltozhat a bőr mikroflórája és olyan "illatos" melléktermékeket produkáló mikroorganizmusok kerülhetnek fölénybe, amelyek korábban alig voltak jelen.
2015. szept. 30. 13:05
 5/9 A kérdező kommentje:

nem vagyok igénytelen!!! és mint irtam ez a kellemetlenség pár napja konkrétan 3 napja jelentkezett , és azóta mindennap zuhanyozom mert emiatt szükséges.

és amugy lány vagyok.

2015. szept. 30. 13:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is pont ilyen vagyok. Hiába fürdök minden nap már a zuhanyzás után fél órával is úgy érzem magam mint aki hetek óta nem fürdött. Nálam egész jól bejött a hónaljszőr eltávolítása. Hiszen arra tapad meg az izzadság és sajnos annak a szagát érezni. Valamint a gyógyszertárban vettem egy lemosót, így még deo sem kell.

Próbáld ki ezt: [link]

Nekem bevált, egy fülpiszkáló vattáját kell belemártani azzal megkenni a hónaljt, és pár alkalom után nem leszel büdi.

2015. szept. 30. 13:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Kend be a honaljadat antibakterialis gellel vagy fujd be fertotlenito sprevel. Patikaban kaphato. Megoli a bacikat. Sima kezfertotlenito. Nekem bevalt.
2015. szept. 30. 13:33
 8/9 A kérdező kommentje:

lehet hogy baktériumok halmozódtak fel ?

kipróbálom a fertőtlenítést

2015. szept. 30. 13:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. En ilyenkor kimosnam az osszes budi ruhamat. A honaljat kivasalnam majd azt is befujnam fertotlenitovel.
2015. szept. 30. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!