Mértél vérnyomást?
Igyál sokat, ha alacsony a vérnyomásod akkor meg igyál koffeint, aztán hidratálj.
Valami alkalmazkodási problémád lehet. Keresd fel az orvosodat.
Én állandóan a szabadban vagyok, sok időt vagyok a tűző napon is. Megiszok ilyenkor akár 4-5 liter vizet is. A meleg miatt kicsit lassabban, mackósabban megy a munka, ennyit okoz csak a kánikula.
A szervezetem (gondolom más egészséges embereké is) úgy alkalmazkodik, hogy megnő a maghőmérsékletem. Többször megmértem, 20 fok körüli hőmérsékleten alig éri el a 36 fokot. 29 fokos környezetben 37,4 fok, 37 fokban 38,3 fok. Olyan mintha lázam lenne, de a lázra jellemző panaszok nélkül. Így több hőt tud leadni, ezért nem okoz nekem a kánikula panaszokat, pedig már 54 éves vagyok. A vérnyomásom állandóan 110-120 között van, a szívverésem kicsit magasabb nagy melegben, 75-80 körül a szokásos 65-70 helyett.
Úgy szoktam viccelősni a környezetemben lévő, a melegtől fulladozókkal, hogy Karácsonyig így maradhatna, aztán egy kicsit elkezdhetne melegedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!