Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Más is szédül napközben ettől...

Más is szédül napközben ettől a melegtől?

Figyelt kérdés

aug. 12. 09:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Mértél vérnyomást?

Igyál sokat, ha alacsony a vérnyomásod akkor meg igyál koffeint, aztán hidratálj.

aug. 12. 09:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom mondani mint az első válaszoló, valószínű alacsony a vérnyomásod ebben a melegben előfordul nekem is alacsony. Sok folyadék lehetőleg szénsavmentes víz, nyakadba vizes törölköző. Ablakot csukd be, redőnyt húzd le úgy nem melegszik fel annyira a szoba. Kitartást.
aug. 12. 14:00
 3/11 A kérdező kommentje:
Az normális, hogy a pulzusom magas ebben a hőségben?
aug. 12. 15:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem átlag 72-75 a pulzusom, de ilyen melegben ami most is van, van mikor felmegy 90-100 körülire. Mivel alacsony a vérnyomásod a szívednek többet kell dolgoznia ha lehűl a levegő vissza fog állni a normálisra.
aug. 12. 15:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Melegben nem nehéz szédülni. Igyál több vizet, vegyél egy-két lassú, mély lélegzetet pár percig és jobban leszel.
aug. 12. 23:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Igyál vizet, feküdj le polcold fel a lábad. Utána jobb lesz.
aug. 13. 10:41
 7/11 kriszpo ***** válasza:
Azt, hogy más is szédül-e ebben a melegben, azt nem tudom, mert nem tartom mindenkivel a kapcsolatot. Én nem szédülök az biztos. A szédülésnek egyébként több oka lehet. A teljesség igénye nélkül: agyi keringési zavar, alacsony vérnyomás, VBI, fülbetegség,... Ha a szédülés nem múlik el vagy visszatér, keresse fel a háziorvosát vagy az ügyeletet, súlyos esetben hívja a 112-t!
aug. 15. 07:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Mennyi folyadékot iszol egy nap?
aug. 15. 08:49
 9/11 Sznfctm válasza:
Jaja sajnos tud normális lenni, én 40 éves kor körül már simán éreztem enyhe és/vagy alkalmiszédülést a melegben, akár még itthon is, légkondi mellett. Azért ha folyamatos forgó szédülésed van v ilyesmi, azzal célszerű orvoshoz menni, szuper gyógyszerek vannak rá, amiktől jó esetben pár nap alatt elmúlik! :)
aug. 15. 14:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Valami alkalmazkodási problémád lehet. Keresd fel az orvosodat.

Én állandóan a szabadban vagyok, sok időt vagyok a tűző napon is. Megiszok ilyenkor akár 4-5 liter vizet is. A meleg miatt kicsit lassabban, mackósabban megy a munka, ennyit okoz csak a kánikula.

A szervezetem (gondolom más egészséges embereké is) úgy alkalmazkodik, hogy megnő a maghőmérsékletem. Többször megmértem, 20 fok körüli hőmérsékleten alig éri el a 36 fokot. 29 fokos környezetben 37,4 fok, 37 fokban 38,3 fok. Olyan mintha lázam lenne, de a lázra jellemző panaszok nélkül. Így több hőt tud leadni, ezért nem okoz nekem a kánikula panaszokat, pedig már 54 éves vagyok. A vérnyomásom állandóan 110-120 között van, a szívverésem kicsit magasabb nagy melegben, 75-80 körül a szokásos 65-70 helyett.

Úgy szoktam viccelősni a környezetemben lévő, a melegtől fulladozókkal, hogy Karácsonyig így maradhatna, aztán egy kicsit elkezdhetne melegedni.

aug. 17. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!