Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mellkasi fájdalom, mi a teendő?

Mellkasi fájdalom, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Lassan 1 hete fáj a mellkasom, 5 napja a bal karom is, illetve 4 napja a hátam. Eléggé paranoiás, néha hipohonder tudok lenni így én nagyon megijedtem, a szüleimet pedig nem nagyon izgatta, mondván hogy csak stressz vagy pánik.

Épp egy ismerősömnél voltam és csütörtökön mentem volna haza.. aznap délután mentünk ügyeletre. Alig bírtam bemenni. Megvizsgáltak, elég magasak voltak az értékeim(vérnyomás: 170/97, pulzus: 155, testhő.: 38°C). Beutaltak a gyermekosztályra 3-4 napos bentfekvéses kivizsgálásra. Elmentünk, megnéztek, azonnal csináltak egy EKG-t, utána a doki aztmegnézte, vett le labort. Mivel az EKG-m jó volt és a kardiológus még 1 hónapot szabadságon van, így ezért hazaengedtek.

Kaptam Apranax 500mg tablettát 2x1-ben és gyomorvédőt, nehogy gyomorvérzést kapjak a gyógyszertől.

Beutaltak kardiológiára, endokrinológiára és pulmonológiára.

Van aki tapasztalt már hasonlót(fájdalom, tünetek)? Mitől lehet? Mit tudnak csinálni? Mi a legrosszabb ami lehet? Akinek van hasonló tapasztalata, szívesen meghallgatnám:)

(Bocsánat a sok infóért, kicsit meg vagyok még ijedve)

17/L

2024. júl. 28. 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Csak csigavér, eddig jók az értékek aztán majd később jobban utánanéznek
2024. júl. 28. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nincs olyan nagyon nagy baj ha haza mertek engedni
2024. júl. 28. 20:29
 3/6 retektorta ***** válasza:
100%
Pár évvel ezelőtt egy éjszaka arra ébredtem, hogy szívrohamom van. Meg voltam lepődve, mert az egész családom rákban halt meg, soha senkinek nem volt szív problémája. Elég szerteágazóak a tünetek, de sok megvolt, ezért mentőt hívtam. Ahhoz képest hogy elvileg ők egy szívrohamos emberért jöttek, nem siették el. Csináltak EKG-t amiből látták hogy ez nem szívroham, de azért bevittek. Soha nem derült ki mi bajom volt, a zárójelentésre írtak valami kamut, bordaközi izmok görcse vagy valami hasonló, de legalább ott bsztam az anyámat másnap reggelig. Szerintem neked semmi komoly bajod nincs, ha az EKG-d jó, akkor ne aggódj.
2024. júl. 28. 20:35
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
Tüdőgyulladást nem mondtak? Infarktusod biztos nincs, mert akkor nem írogatnál itt. A vérnyomás, pulzus meg a pániktól.
2024. júl. 28. 20:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem kizárt egy vírusfertőzés, ami talán érinti a tüdőt is.
2024. júl. 28. 21:45
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is a fertőzésre tippelek. Szívprobléma ritkán okoz 1 hétig tartó folyamatos mellkasi fájdalmat.

A vérnyomás és pulzus megemelkedése lehetett az ijedtségtől, stressztől + ha lázasak vagyunk akkor alapból a pulzus emelkedett is, szóval az érték annyira nem meglepő. A 38 fokos testhő gyulladásról árulkodik.

2024. júl. 29. 07:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!