Miért leszek mindig rosszul az autóban, amikor utazunk?
Figyelt kérdés
Tavaly is utaztam a vonaton, majdnem 20 órát és már buszon is ültem 5 órákat, viszont a kocsiban 2 óra utazás után szörnyen hányingerem lesz és szédülök. Tömegközlekedésben sokkal jobban bírom a több órás utakat, mint kocsiban.júl. 7. 14:16
11/12 anonim válasza:
Az emberi szervezet evolúciója nem tudott lépést tartani a gyors technikai fejlődéssel. Ez lényegében tengeri betegség. A középfülben található egyensúly rendszer érzékeli a fizikai mozgást, de nem tudja az összeegyeztetni a szemed és agyad által érzékelt mozgással. Ezért hasonló hallucinációként értékeli a vegetatív idegrendszer, mintha mérgezésed lenne, ezért megpróbálja természetes úton méregteleníteni a szervezetet, vagyis hányingert generál.
Próbálj a külvilágra koncentrálni, a tájat nézni. Ebben segít, ha az anyósülésen utazol, ahol kevésbé korlátozott a kilátás.
Dedalon, gyömbér és hasonlók nyugtatóként próbálják ellensúlyozni a gyomorrontást és émelygést.
12/12 anonim válasza:
ugyan igy vagyok ezzel én is. Se utasként, se soförként nem birom elviselni az autókat. 43 évesen ezért sosem volt saját autóm, mindenhová biciklivel járok, családdal meg tömegközlekedés. Nagyon ritkán utazom autóval és minden alkalmat utálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!