Hogyan győzzem le végleg a pánikbetegséget?
már 1 hete folyamatosan gyötörnek erős pánikrohamok és ez már nagyon sok nekem. mindent megteszek annak érdekében,hogy kigyógyuljak ebből a szörnyűségből. nem bírom tovább 😭😢 nem szeretném,hogy ezek a rohamok megkeserítsék az életemet!
de azért nem adom fel a küzdelmet.
pszichológushoz már foglaltam időpontot...
9 vagyok, ha nekem írtad, én nem bántalak, hanem a tényeket írom. Én is pánikbeteg vagyok, csak éppen tünetmentes az AD-vel.
(A hisztit meg eleve a 7-esnek írtam.)
ja,bocs.eltévesztettem.
egyébként vérlázító,hogy a pszichopaták hisztinek nevezik a pánikrohamot.
A hisztis üzenetre reagálva...
A pánikbetegség biológiai oka a homloklebenyben túltermelődő hisztamin és progeszteron.. mely hatására a kognitív gondolkodási rendszer leblokkol... itt jön az erős szapora szívverés, izzadás , szorongó görcsös testtartás.. ezt úgy kell elképzelni mint egy gázzal teli lezárt szelepet amiben csak egyre nagyobb a nyomás... az izzadás, hányás.. hasmenés szapora légzés pedig mind azért van mert 1 méregtelenít, 2 energiát éget el, ezzel is "ürítve" azt a tartályt.. Emiatt lehetnek alvászavarok, mivel nem képes elég melatonin termelődni...
A homloklebenyed pedig csatlakozik a bolygóideghez ami a legnagyobb ideg ami végigmegy az összes szerveden, emiatt érzed úgy, hogy "jaj most a szívemmel van valami, jaj most ez mos az" szóval semmi szervi bajod nincs, csak a szorongás és a pánik okozza a szervi érzetű panaszokat. Az igazat megvallva ilyenkor a tested egy védekező reflexet alkalmaz, mert azt hiszi bajban vagy , ezért dobog olyan gyorsan a szíved, ezért kapkodod a levegőt, hogy minden fontos szervedbe eljusson a vér és nehogy bajod legyen. Iagzából ha elkezded ezt nem negatívan felfogni és más oldalról közelíted meg és úgy állsz hozzá, hogy " azta de erős szívem van... köszönöm, hogy újra meg akarsz menteni" még ha nem is hiszed el.. idővel észre fogod venni, hogy olyan lesz mintha magad mellé állítottad volna a pánikod.. A legjobb kezdet, ha elfogadod és nem elmenekülni akarsz előle hanem beengeded , és minél közelebb engeded magadhoz, annál messzebbre távolodik.. de ezt majd megérted.
Tudom, hogy borzalmas és sajnos egyre korábban kezdődik az embereknél. Nagyon jó, hogy pszichológus van tervben, rengeteget segít majd, csak gyógyszert ne kezdj el szedni, mert az egyenes út a mélybe..
a biológiai részéről ennyit, kedves "hiszti" kommentelő....
De igazából aki nem élt még át ilyet huzamosabb ideig az nem is fogja ezt megérteni.. én is küzdöttem napi szintű pánikrohamokkal.. egy jó terapeuta , okozat-ok-megoldás, és szépen el tudod hagyni majd ezt. Kitartást, nem vagy beteg, sem zakkant.. teljesen normális ember vagy. Túl leszel ezen, nem vagy egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!