Amikor elkap ilyen szezonális, időszakos depresszió miért leszek rohadt lusta, motiválatlan?
Vannak szorongósabb időszakaim, most ezek kezdődnek végre rendeződni, de mindig vannak ilyenkor hullámvölgyeim.
A legnagyobb gondom vele, hogy rohadt lusta leszek és motiválatlan. Ki tud zökkenteni a ritmusomból is.
Pszichológusom javaslatára direkt vezetek rövid bekezdésekbe szedve naplót.
A héten a hét elején voltam aktív, most egy 3-4 napja szinte semmit sem csináltam.
Olvasni se olvastam, házimunkát is hanyagoltam, sportolni / kikapcsolódni se voltam a házon kívül.
Az a durva, hogy ilyenkor nem az van, hogy csak elkezdeni nehéz, hanem mondjuk elmegyek sétálni és már 3 perc után olyan tehernek érzem - hozzátéve kedvem sincs hozzá, mintha maratont kéne lefutni.
Ilyenkor csak aludni van kedvem, de hiába alszok 12 órát utána is fáradt vagyok. Aztán van, hogy eltelik 1 hét és elmúlik az egész.
Most például szerintem az időjárásváltozás hozta elő a szorongásom vele ezt az egészet is.
Más is van ezzel így? Van rá valami megoldás?
Nálam az a gond, ha nagy nehezen erőt is veszek magamon akkor is 0 kedvvel csinálom meg. De lehet a nulla még sok is, inkább mínusz.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!