Nagyon aggódom, motiválatlan vagyok, mi lehet velem?
19 éves fiú vagyok, elsős az egyetemen, komoly természettudományi szakon. A középiskola első 3 évében nagyon szerettem az ilyen gondolkodós tárgyakat, nagyon jól tanultam, viszont szociális életem majdhogynem 0 volt. Ez kb. a gimi utolsó évére elkezdett megváltozni, egyre többször éreztem érdektelenséget az eredetileg szeretett tárgyak iránt, viszont bekapcsolódtam az osztály közösségi életébe (kocsmaparty stb). Viszonylag jó eredménnyel érettségiztem 2 tárgyból emelt szinten, kevés energia befektetéssel. Felvettek egyetemre, ahová elsőre szerettem volna menni. Aztán a tantárgyak iránt teljesen megszűnt az érdeklődésem, de mégis tudom, érzem, hogy valójában még mindig érdekel!
Nagyon nehezen veszem rá magam a tanulásra, leginkább élni szeretnék most már, bulizni menni a barátaimmal. (Szerencsére az egyetemen is összebarátkoztam pár jófej sráccal, akikkel hetente elmegyünk ide-oda a városban, vagyis elmentünk.. amíg nem volt vírus).
Olyan szinten belefáradtam a tanulnivalóba, hogy egyszerűen hagyom, hogy feltorlódjon a fejem felett, aztán az utolsó pillanatban meg nem győzöm kapkodni a levegőt, hogy bele ne 'fulladjak' az anyagba.
Néha egyszerűbb összefüggésekre se jövök rá magamtól, vagy nagyon sokáig tart...
Már komolyan attól félek, hogy az agyammal van valami:(
A középiskolában nagyon sokáig kezeletlen vérnyomásproblémáim voltak (akár extrém magas értékek is), mind a stressz miatt. Előfordulhat, hogy a kiégés valamely előrehaladott fázisában járok, vagy tönkrement az agyam?
Vitaminokat, omega3-at is szedek, alvásom is megfelelő.
(Még fontosnak tartom megjegyezni, hogy sosem mentem el addig az alkoholos szintig, hogy önkívületi állapotban fetrengjek a hányásomban, valamint semmiféle kábítószert nem használok!)
Jó, akkor ne térjünk el az alkohol irányába
Én kiégésre gyanakszom, hogyan lehet kezelni?
:)) Na, megjött a motiváció?
Tudod, itt a fele közönség azon nyíg, hogy akaratgyenge, képtelen tanulni. Hát ez kétválasztós: ha nem tud, ne tanuljon. Nem kötelező. Ha meg tud, csinálja.
"Vitaminokat, omega3-at is szedek, alvásom is megfelelő."
Inkább a táplálkozásodat kellene rendbe rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!