Nincs energiám/türelmem tanulni az államvizsgára! Iszonyatos gyenge vagyok! Mit csináljak?
#1: Ja szakmát... Hogy aztán életem végéig nettó 100-150-ért gürizzek +12 órákat hétvégente is és elpatkoljak nyugdíj előtt. És ez még a jobbik eset, ha belegondolok, milyen sok munkanélküli OKJ-s van.
Szóval kioktatás helyett inkább írhattál volna valami hasznosat is.
Figyelj, én végigtoltam egy orvosit, 6 év kemény tanulás. És egy jól menő asztalos vagy burkoló többet keres nálam, ha az óradíjat nézem. Szóval nem kell leírni a szakmákat. Egyébként, ha utálod a szakot, amit tanulsz, nehezebb lesz kibírni a heti 40 óra munkát is.
Az eredeti kérdésre reagálva pedig természetes, hogy ilyen nehéz rávenned magad a tanulásra, ha saját bevallásod szerint is utálod a szakot. A derékfájásra meg egyszerű a megoldás:nem csak ülve lehet tanulni. Én ilyenkor járkáltam, az fokozta is a koncentrációmat. És minden zavarót el kell tüntetni. Se telefon, se laptop. Inkább nyomtasd ki az anyagot, ha digitálisan van meg.
Szia.
1. Agykontroll: agykontroll alaptechnika az ellazulás és pozitív megerősítések ismétlése.
Ez csak egy példa:
"Élvezem a tanulást és a memóriám is jól működik. Napról napra egyre jobban és jobban vagyok. A tanulás közben a fájdalmaim is megszűnnek."
2. Ne tanulj egész nap. Tartsd meg a középutat. Határozd meg, hogy mettől meddig tanulsz és szakíts időt mozgásra, mert mozgásban az élet. Ússz, vagy fuss, vagy valami komoly egy órás edzést nyomj le.
Ha nem mozogsz, a benned lévő energia is lelassul így nem fog a szervezeted megfelelően funkcionálni.
3. Nem kell Magyarországon dolgoznod. Nyitva a világ előtted.
4. Ha úgy érzed visszahúzódó típus vagy, vagy depresszív hajlam, akkor olvass róla, és érts meg a gyökérokát, a miértjét a helyzetednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!