Éjszakai munkával totál tönkrement a bioritmusom, mennyi idő alatt hozható helyre?
9 hónapig éjszakai őrként dolgoztam, rosszul lettem egyik reggel utána felmondtam.
Azt hittem kialszom 1 hét alatt, de nem sokat javult.
A tüneteim az alábbiak:
Továbbra is nagyon nehezen Kelek fel délelőtt 10 óra előtt, este viszont nem tudok elaludni hajnali 1-2 előtt. Hiába fekszek az ágyban, nem vagyok fáradt.
Sőt úgy érzem este volnék aktív igazán, gondolom azért mert este dolgoztam eddig.
Nappal viszont hiába alszok délig vagy kelek fel délelőtt 9-10 körül, pár óra ébrenlét után olyan rosszul vagyok, mint a fene.
Nehezen koncentrálok, álmos vagyok, van enyhe szédülésem. Gondolom a szervezetem úgy érzi, hogy most kéne aludni, hajnalban meg fent kéne lenni.
Mivel kísérletezzek?
Keljek fel nagyon korán 6 óra körül hátha elalszok este 9-10 körül és pár hét alatt visszaállok a nappali életmódra? Borzalmasak így a nappalok.
Már gondolkoztam, hogy íratok fel altatót, csak nem szeretek gyógyszert szedni. De nappal meg pár óra fentlét után után teljesen úgy érzem magam, mint akit hajnalban kirángatnak az ágyból.
Mikor rosszul lettem voltam vérvételen, kardiologusnál egyiknél sem volt semmi.
Kimerültséget diagnosztizáltak.
Szerintem azt érdemes csinálni, hogy hiába nem érzed úgy: nem tudsz elaludni, feküdj le mondjuk 22 órakor, kelj fel 4 órakor, nézd meg a napkeltét (cirkadián ritmust visszaállíthatja ez).
Lefekvéskor Melatonin-t is bevehetsz.
Ha 2-3 hétig ezt tudod tartani (6-7 óra alvás, lefekvés-felkelés mindig ugyanakkor) ez segíthet visszaállni...
Ha például 2 óra eloőtt le se fekszel, esélyt se adsz annak hogy valamennyire is el tudj aludni.
Köszönöm 3-as.
Szerintem te érzed, hogy miről beszélek vagy van hozzá lexikális tudás.
Köszi megpróbálom, és köszi a hasznos tanácsokat!
Igen ez a hivatalos neve, hogy cirkadián ritmus, a tüneteim is teljesen azok amiket az internet leír róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!