Mit csináljak, ha teljesen felborult a bioritmusom? 13-14 kor kelek és hajnal 5-6 kor tudok lefeküdni aludni.
Van alvásigényem, 8-9 órára szükségem van, de ez nem is lenne gond.
Viszont a tanulmányaim rovására megy, és alig látok napfényt, mire felkelek, reggelizek fürdök, majd szinte sötét is lesz kint.
Állítok ébresztőt, 9-10 től szinte 5-10 percenként végig délig, majd arra kelek 13-14 órakor, hogy megint elaludtam.
Nem is emlékszem rá sokszor, hogy kinyomom az ébresztőt.
Próbálom holnaptól messzebb rakni, más csengőhangot betenni, stb, de érzem, hogy nagyon nincs rendben most velem valami.
Sok a stressz, keveset mozgok, de ha eljárok 1-2 órát edzeni, azzal is időt veszítek.
Hiába vagyok fent 5-6 ig, max hajnal 1 ig tudok tanulni, utána elfáradok agyilag, de mégsem tudok kikapcsolni. Befekszem az ágyba és forgolódok csak, vagy buta videókat nézek, hogy teljen az idő…
igazából nincs felborulva a bioritmusod, hanem a hajnali fekvésre van beállva.
ott kezdeném, hogy felkelek időben, mese nincs. mert délutáni ébredéssel persze, hogy csak forgolódni fogsz.
Volt ismerősőm, aki úgy okoskodott (szintén hasonló alvási ritmussal), hogy minden nappal, két nappal 1 órával később feküdt le és később kelt mígnem egyszer eljutt oda, hogy 10-11-kor volt a lefelkvési ideje, és 7-kor a kelés. Nyilván ez is időt vesz igénybe, de nem annyira látványos a testednek, mintha hirtelen az alvási időd kellős közepén (azaz reggel) kéne most felkelned.
Nem tudom, hogy végül az ismerősőmnek ez segített-e, mert ő krónikus halogató, szóval valszeg valamilyen projekt határidővel megint elrontotta az alvási ritmusát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!