Milyen kamu betegséggel írathatom ki magam táppénzre?
Munkahelyen állandó emberhiány van, hetek óta 18 ember csinálja 25 ember munkáját teljesen kikészít idegileg és fizikailag
A cég spórol nem akar több embert hívni, én meg belefáradtam, hogy évek óta a cég érdekeit nézem a saját egészségem helyett
Eddig kizárólag derékfájással mentem háziorvoshoz évente 2-3x tehát nem vagyok munkakerülő vagy valami de mindig hitetlenkedve néz rám az orvos, mintha 35 évesen nem fájhat a derekam nehéz fizikai munkától
Szóval milyen jelentéktelen dologgal lehet kiíratni magunkat pár napra? olyan amivel nem küld tovább rögtön pl. vérvételre.
Cifrafosásod van.
Legalábis nálunk ha valaki el akar menni "kamubetegre", mindig azt mondja, hogy megy a hasa, bekapott valami vírust.
Németben vagyok és a háziorvosomhoz csak negatív koronateszttel mehetek a rendelőbe, szóval a korona nem megy csak bemondásra
Hasmenésre gondoltam én is, de azzal kiszokták írni az embert 3-4 napra?
A hasmenős/hányós betegség az egyik, mert az tipikusan olyan, hogy 1) TÉNYLEG, nem tudsz menni sehová a wc-n kívül, tehát be se fog hívni a rendelőbe 2) vírusfertőzés vagy gyomorrontás okozza, elmúlik pár nap alatt külön kezelés nélkül.
Orvosfüggő, de az én dokim pár napra akkor is kiírt, ha felhívtam, hogy napok óta náthás vagyok, folyik az orrom, kapar a torkom, enyhe lázam/hőemelkedésem van, fáj a fejem, semmi komoly, de nem javul így, hogy napi 8 órát dolgozom - nálad főleg hihető ha fizikai munkát végzel.
A nátha/derékfájás amivel eddig mindig mentem, most kipróbáltam a hasmenést ez is bejött
Stressz, kiégés miatt is kiírhat mondta német munkatársam, én még nem próbáltam nem hiszem, hogy belemenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!