Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehet javítani ezzel a stressz...

Lehet javítani ezzel a stresszen és a szorongáson?

Figyelt kérdés
Szabadtéri futással és elliptikus trénerrel lehet javítani a stressz levezetésen és a szorongás enyhítésében? (Enyhe stressz és szorongás )
2023. ápr. 11. 11:31
 1/8 anonim ***** válasza:
futás a szabadban egyedül az egyik legjobb szerintem :)
2023. ápr. 11. 11:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Rendben köszi! :) Az gond ha 150 bpm a szívverésem futás közben?

Nem rég kezdtem el. Átlagos testalkat vagyok és 25 éves fiú.

1 km 6 perc alatt futok le. 5 km-ert szoktam. :)

2023. ápr. 11. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Levezetni jó, mert kifárasztod annyira a testedet, hogy ne tudjon másra koncentrálni, de a stresszfaktorok megszüntetése hosszútávon hasznosabb.
2023. ápr. 11. 12:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem csak addig hatásos amíg csinálom. Aztán jönnek a tünetek.
2023. ápr. 11. 12:19
 5/8 anonim ***** válasza:

#4: mivel (mint ahogy írtam), a kiváltó okot nem szünteti meg a sportolás, csak levezeti a stressz által felgyülemlett adrenalint, és amíg újra nem termelődik, addig jól/jobban fogod érezni magadat.

Ahhoz, hogy ez megszűnjön, elsősorban azt kell megtalálni, mi váltja ki a rossz érzést.

2023. ápr. 11. 12:45
 6/8 A kérdező kommentje:
És ha valaki nem tudja mi váltja ki ezt az enyhe szorongást? Fogalmam sincs hogy valami trauma vagy valami bánt vagy bármi ilyen dolog lenne...
2023. ápr. 11. 13:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs kiváltó ok, az a legegyszerűbb, mert akkor nincs miért szorongani :) Csak nyilván ez nem ilyen egyszerű...

Próbálj egy néhány percig elzárkózni valami csendes helyre, magadra figyelni, és magadhoz intézett kérdésekkel, tippekkel megtalálni, mi okozhatja ezt az érzést. Mikor kezded el érezni? Állandóan érzed? Csak bizonyos napokon? A munkahely? A párod? Az evés/ivás/alvás, stb.

Ha egyáltalán semmilyen tipped nincs, hogy mi lehet az, és nem tudod így megfejteni, akkor érdemes egy pszichológust vagy kineziológust felkeresni, ahová tévhittel ellentétben nem csak hülyék járnak :) Sokat segíthet egy néhány alkalmas terápia.

2023. ápr. 11. 13:17
 8/8 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen! :)

Halam uldozzon

2023. ápr. 11. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!