Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A Tramadol Zentiva 50 MG-os...

A Tramadol Zentiva 50 MG-os fájdalom csillapító mennyire hatásos gyógyszer?

Figyelt kérdés
A kórházban az orvos a gerinc fájdalmaimra napi 2 X 2 Tramadol zentiva kapszulát írt fel. A Tramadol Zentivából is az 50 Mg-os at. Mennyire hatásos fájdalom csillapító?

2023. ápr. 5. 09:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A te szervezetedtől függ, hogy neked mennyire lesz hatásos.
2023. ápr. 5. 09:52
 2/13 anonim ***** válasza:
Azért vigyázz, hogy mennyi ideig szeded, mert opioid fájdalomcsillapító, amire nagyon nem célszerű rászokni.
2023. ápr. 5. 09:54
 3/13 A kérdező kommentje:
2-es 3 éve szedem, és gyengének találom.
2023. ápr. 5. 09:57
 4/13 anonim ***** válasza:
Mostanában találod gyengének, vagy amikor elkezdted szedni már akkor is gyengének találtad?
2023. ápr. 5. 11:36
 5/13 A kérdező kommentje:
4-es válsz író részére! Igen, mostanában kezdem azt érezni, hogy gyenge. Eredetileg 3 éve a kórházban injekcióban kaptam. Majd a kórházi záró jelentésben is fel volt írva mint további terápiaként. Azóta a házi orvos írja fel havonta. Eredetileg a gerincemre volt fel írva, mert a gerincem fájt. A gerincemmel viszont különösebben sem a kórházban nem foglalkoztak, sem azóta sem foglalkoztak hogy mitől fáj. Sem egy röntgent, sem egy ultrahangot, sem egy MR-t nem csináltak a gerincemre. Csak fel írják folyamatosan a Tramadol Zentivát.
2023. ápr. 5. 12:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem hozzászokás alakult ki nálad, vagyis ugyanazon hatás eléréséhez már nem elég a felírt adag. De óva intelek attól, hogy önkényesen többet kezdj szedni. Elfogadhatatlannak tartom, hogy még egy röntgent sem csináltak a gerincedről, ugyanis ez egy tüneti kezelés, a vizsgálatokkal pedig az okot is kideríthették volna és mondjuk kezelhették volna fizikoterápiával, gyógytornával, fürdő kezeléssel, stb.
2023. ápr. 5. 12:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os válsz író! Köszi a jó tanácsot! Épp ezért meg fogadtam! Az idáig 2 X 2 helyett ma már délben is be vettem 2 szemet, és este is be veszem a szokásos 2 szemet. Igy ma már összesn 6-ot fogok bevenni, az eddigi 2 X 2 azaz 4 helyett. Ugyanis nem tudok mit kezdeni a fájdalommal.
2023. ápr. 5. 14:21
 8/13 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Pont azt írtam, hogy önkényesen ne emeld az adagod, inkább kérj egy rendes kivizsgálást(jobb később, mint soha), mert az lesz a vége, hogy elfogy a gyógyszered, mivel az emelt adagot is meg fogod szokni és akkor megint emelni fogod.
2023. ápr. 5. 14:28
 9/13 A kérdező kommentje:
Már többször kértem a házi orvost hogy vizsgáljon ki. Illetve hogy adjon be utalót szakorvoshoz. De csak azokat a gyógyszereket írja fel amiket a kórházi zárójelentésen is rajta szerepelt. Ráadásul, a havi vérvétel is el van tusolva. Ugyanis a Celaxene, és a metfogamma miatt havonta vérvételre kéne járjnom. De a házi orvos nem veszi le a vért, be utalót meg nem ad laborba. Ha azt kérded miért nem váltok házi orvost? Akkor azt írom, hogy kis faluban élek ahol az egyetlen egy házi orvos van. És még jó hogy van egyáltalán orvos. Mert ha szabadságon van, akkor még gyógyszer fel írás sincs!
2023. ápr. 5. 14:47
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez elég szomorú dolog. A fővárosban is előfordul, hogy úgy kell kierőszakolni egy beutalót, vagy egy vizsgálatot. Tisztelet a kivételnek, mert vannak nagyon jó orvosok is, akik a végére járnak a dolgoknak. A fájdalom azt jelzi, hogy valami nincs rendben. Ezt persze el lehet tompítani fájdalomcsillapítóval, de attól még az alapprobléma megmarad és akár súlyosbodhat is. Oki kezelésre lenne szükség. De ezeket akkor te is tudod(mégsem tehetsz semmit), hiszen nem te tagadtad meg a vizsgálatokat.

A magánrendeléseket pedig valaki vagy meg tudja fizetni, vagy nem. És még ott sem feltétlenül minden orvos jó.

2023. ápr. 5. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!