Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tavaly januárban elkaptam a...

Tavaly januárban elkaptam a covidot. Hogy lehet az hogy most megint?

Figyelt kérdés

Háromszor oltva vagyok de tavaly januárban nagyon megszenvedtem majdnem kórházba kerültem.

Tegnap 38,3 fokos lázam volt csináltam rapid tesztet pozitív lett.

Tudtommal csak egyszer lehet elkapni. Mi a vélemény?

2023. márc. 28. 11:35
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

30.

Ne a cikkre koncentrálj, arra reflektálj, amit írtam a cikk feletti legelső kép alapján. A halottak megoszlása.

2023. márc. 29. 18:03
 32/53 anonim ***** válasza:

#31: az a cikkben leírt adatszolgáltatás alapján lett összerakva.

a számok nem relevánsak kor szerinti eloszlás nélkül, ugyanis a covid legnagyobb rizikófaktora az életkor

2023. márc. 29. 18:15
 33/53 anonim ***** válasza:
50%

32.

Így van és ez bizony rossz hír neked, vagyis ezzel csak még jobban magad alatt vágod a fát.

A helyzet ugyanis az, hogy az idősek körében az átoltottság aránya még magasabb, mint az átlag, vagyis az oltott csoportban sokkal több az idős, mint a nem oltottban. Ez a te megállapításod alapján (31) abba az irányban dolgozik, hogy rontja az oltott csoport halálozásai számait. Ennek fényében meg még szembetűnőbb, hogy ennek ellenére is közülük sokkal kevesebben haltak meg. Sakk-matt.

2023. márc. 29. 18:37
 34/53 anonim ***** válasza:

#33: meg rakjal tampár szalmabábot pajtás, es előadhatod valami bucsúban :))

NINCSENEK SZÁMOK!

2023. márc. 29. 18:40
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

#33, ez nem így működik. Oltás nélkül az idősek körében sokkal magasabb a halálozás, mint a fiatalok körében. Sokat segít az oltás, de azért annyit nem segít, hogy az eleve sokszoros kockázatot ledolgozza a fiatalokhoz képest. Ha az oltott és oltatlan időseket hasonlítod össze, akkor az oltottak jönnek ki jobban - csak erről pártunk és kormányunk elfelejtett statisztikát közölni.

Ugyanígy nézhetnénk azt is, hogy vajon a veseátültetés segít-e meghosszabbítani az életet. Ha összevetjük a teljes társadalomra a veseátültetettek és a saját vesével rendelkezők életkilátásait, bizony az átültetettek sokkal rosszabb kilátásokkal bírnak. Akkor az átültetés káros lenne? Egyáltalán nem. De csak azokon végzik, akik nélküle még rosszabb kilátásokkal bírnának.

A veseátültetésre sorra került vesebetegeket kell összehasonlítani a sorra nem került betegekkel. Az egészségeseket belekeverni hamis eredményre vezet.

Ugyanígy az oltott időseket kell összehasonlítani az oltatlan idősekkel. A fiatalokat - oltottak vagy nem - belekeverni hamis eredményre vezet.

2023. márc. 29. 18:49
 36/53 anonim ***** válasza:
100%

"csak levontál egy hamis következtetést a "hatalmas" mintádból."

Ne hari, de nem csak az én rokonságomban láttam azt, amit írtam, és nem kellenek ahhoz hivatalosnak kikiáltott statisztikai adatok, hogy az ember gondolkodjon és meglássa azon egyszerű összefüggéseket, amelyekre egyesek képtelenek a saját környezetükben.

Pl. Ha a te családodban mindenki, aki ivott egy bizonyos tejből és feszt fosik utána, csak azok nem, akik nem ittak belőle esetében te is le tudnál vonni következtetéseket, összefüggéseket éves, országos, világ fosatási statisztikák tanulmányozása nélkül. Vagy nem. :XD

2023. márc. 29. 18:55
 37/53 anonim ***** válasza:
90%

"Háromszor oltva vagyok"

Eddig kellett olvasnom és rájöttem,hogy mi a bajod. :D

Segítek,nincs olyan,hogy "covid".

2023. márc. 29. 21:52
 38/53 anonim ***** válasza:
63%

Észrevettétek,hogy minden oltottbirka beteg?És gőzük sincs arról,hogy mitől van. :D

Szerintem ezek a szent oltásaikat sosem hibáztatnák.

2023. márc. 29. 21:55
 39/53 anonim ***** válasza:
29%

"Egyebként a fertőzésen átesés kb 2-3 év védelmet biztosít attól függetlenül, hogy hogy oltogattad"

Na ne mondd! Mutass erre bizonyítékot. Éppen most telt le a 3 év, és sokan elkapták többször is. Ez valami urban legend, hogy 2-3 évig védve vagy.

2023. márc. 29. 22:06
 40/53 anonim ***** válasza:
Én sem kaptam még el 3 év alatt. Legalább is nem tudok róla. 3x vagyok oltva. Rokonok elkapták 3-4 oltás után, enyhe tünetekkel lábon hordták ki. (gyors teszt mutatta ki, miután utitársuk hazajövetel után lebetegedett)
2023. márc. 29. 22:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!