Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Valami alkohol-lebontási...

Valami alkohol-lebontási problémám lehet?

Figyelt kérdés

Elsején elég sokat ittam. Teljesen részeg nem lettem, rosszul se voltam, de azért rendesen spicces, na. Másnap felkeltem, semmi bajom nem volt, levertségen kívül.

Azóta, viszont izzadok alvásnál, eleve nem is tudok aludni, rosszat álmodok. Izmaim befeszültek, fájnak az ízületeimmel együtt.

Kutyorog a hasam. Szívdobogásérzés.

(Ja meg kell jegyeznem, hogy pont az ivaszatkor mentruáltam (akkor jött meg) de ilyen tünetek máskor sosincsenek)

Elvileg az alhokol mar rég kiürült a szervezetemből. Akkor ez most mi? Van valami lebontástermék ami több nap, míg kiürül?

Vagy hormonálisan bekavart vagy mi?

Ezen kívül csak egyszer volt ilyen, akkor meg hőemelkedésem is volt másnap, és 4-5 napig ugyanezek a tünetek.

Ez mindig ilyen, vagy csak én lehetek érzékeny, vagy nem jól bontom le vagy mivan?

2023. jan. 4. 07:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem bírod az italt, és ennyi. Én is ilyen vagyok. Ha iszok, napokig vagyok rosszul, hőenelkedésem van, hányok. Egyszerűen van akinek a szervezete nehezebben bontja le ezt, nem kell megijedni, csak hanyagolni a sok piát. Nem emberi szervezetnek való. Most ezt nem azért írtam mert ördögtől származó dolognak tartom, hanem mert egyszerűen az ember szervezete nem arra van berendezkedve, hogy az alkoholt bontsa nagy mennyiségben.

Igyál nagyon, nagyon sok vizet. Sima csapvizet, kis citromlével. Sok banán is jó, savanyú káposzta, cékla. Kevés hús. Joghurt ital.

Szívdobogás érzésed lehet a kimerültségtől is. Higgadj le.

2023. jan. 4. 08:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyél magnéziumot, mert az alkohol kiszívja (ilyenkor pótolni kell).
2023. jan. 4. 08:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja illetve vegyél Normaflort, és Controlocot (40mg-st). Reggel, és este vegyél be egyet.
2023. jan. 4. 08:12
 4/8 A kérdező kommentje:

1

Hát el kell mondanom, hogy olyan undorom van most az alkoholtól, hogy sztem az életben nem fogok inni, pedig én nem hánytam, meg a hasam se ment, meg utana se (hálisten 🙏)

Mondjuk széntablettát vettem be tegnap...

De akkor a probiotikumot is megpróbálom. Hah, megnéziumból, meg eleve hiányom van. Akkor ezért duplán is kicsinálhat.

Sztem én nem tudom lebontani vagy ja, csak simán nem bírom. Pedig "kultúrrészeg" voltam, nem ittam be annyira hogy fetrengtem meg semmi, mindenre emlékszek is, szerintem nem is látszott rajtam.

De teljesen mindegy mert ami meg utána van, az...Elég volt egy életre szerintem...

Köszönöm a válaszokat!

2023. jan. 4. 08:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok. Minek vettél be széntablettát? Azt akkor szoktuk adni, ha valakinek megy a hasa (nővér vagyok), megköti a méreganyagot, ami nem biztos, hogy neked most igazából jó. Soha egy orvos nem mondta, hogy ittas betegeknek adjak széntablettát, pedig megfordul nálunk egy pár. Ahogy írtam,sok folyadék kell azzal tudod a piát kimosni magadból. A Controloc+ Normaflor páros pedig csodát tesz. Széntablettát hanyagold.
2023. jan. 4. 08:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Másnap semmi bajod nem volt, és csak később jöttek a tünetek? Én nem vagyok benne biztos, hogy az alkoholtól volt akkor.
2023. jan. 4. 09:31
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem másnap vettem be. Én úgy tudom hogy az alkohol 24 óra alatt kiürül a szervezetből. Hát lehet nem így van. Egyébként pont azért hogy ne menjen a hasam, mert fájt. Hát mindegy.
2023. jan. 4. 12:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Széntablettát akkor adunk, ha valakinek nagyon megy a hasa, hogy ki ne száradjon. A Te esetedben viszont még jó is lett volna ha kifosod magad. Jobbulást! Ha pedig továbbra is szarul leszel menj el a háziorvosi rendelőbe, egy labort nézzenek. Bár szerintem kimerültség +pia utáni állapot.
2023. jan. 4. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!