Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkoholfogyasztást követően...

Alkoholfogyasztást követően ugye az alkohol lebontásából acetaldrhid keletkezik, ami károsítja az agyat?

Figyelt kérdés
A kérdésem a következő. Ugye az agyat a már lebontott alkoholból keletkezett acetaldehid károsítja, mely akkor lép fel, mikor már nem iszunk, hanem tisztulunk ki. Ezem az elven, ha hirtelen sokat iszunk, nem lehet megoldás, hogy nem hagyjuk abba az ivást rögtön, hanem fokozatosan egyre kevesebbet fogyasztunk, majd leállunk? (Az agy károsításának megelőzéseképpen)

#alkohol #mérgezés #aldehid #etil- alkohol #toxikáltság
2017. dec. 16. 14:15
 1/2 Phoney ***** válasza:
100%

Szerintem nem létezik olyan tudományos eredmény, ami szerint akut agykárosodást okozna az alkoholfogyasztásból származó acetaldehid. Olyan tanulmányok vannak, amik szerint TALÁN lehet szerepe ennek IS az alkoholizmus által hosszú távon okozott agykárosodásban. (Az elsődleges ok az alkohol hatására fellépő B-vitaminhiány az agyban, ami agyzsugort okoz.)


[link]


Egyébként az ötlet már ott rossz, hogy az alkohol lebontása folyamatosan történik, nemcsak akkor, amikor abbahagyod az ivást. Ha tovább iszol, abból csak még több acetaldehid lesz.

2017. dec. 16. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Megint Te? az összes piás kérdésemnél ott vagy :D
2017. dec. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!